Utorak 14.04.2015.
09:02
Vestionline

Zvezda "posti" protiv Partizana 21 godinu

Tanjug
Ko će koga da nadmudri: Dejan Radonjić i Duško Vujošević u društvu Romana Lisca

Izgleda neverovatno da crveno-beli čak 21 godinu nisu pobedili Partizan u seriji, kako u domaćem šampionatu tako i u ABA ligi. Poslednji put, četa sa Malog Kalemegdana slavila je protiv ljutog rivala u sezoni 1993/1994, kada je tim predvođen legendarnim trenerom Vladislavom Laletom Lučićem pobedio Partizan u finalnoj seriji šampionata SRJ 4:1. Zvezda je loše počela sezonu, ali tokom zime u klub se vratio Saša Obradović, posle neuspešne epizode u Limožu, i crveno-beli su odigrali kao preporođeni finale i razbili ljutog rivala.

U finalnoj seriji, uz Sašu Obradovića, briljirali su: Aleksandar Trifunović, Mileta Lisica, Dejan Tomašević, Dragoljub Vidačić... U odlučujućem meču, džoker Laleta Lučića bio je Rade Milutinović, koji je postigao poene za konačnih 80:79 i tada su crveno-beli odbranili titulu iz sezone 1992/1993, kada su opet bili bolji od crno-belih, 3:2 u seriji.

Posle toga, Zvezda je osvojila titulu 1998. godine, ali u finalu Zvezda nije igrala sa večitim rivalom nego sa FMP-om, koji je u polufinalu predvođen Nikolom Jestratijevićem i Nikolom Bulatovićem izbacio Partizan, koji je te sezone igrao F4 Evrolige.

Posle toga, usledila je dominacija Partizana. Trener crveno-belih Dejan Radonjić, dobio je Duška Vujoševića ove sezone u finalu Kupa Radivoja Koraća, ali u ABA ligi i domaćem šampionatu nije imao uspeha. Ova dva trenera sastali su u sezoni 2012/2013 u finalu ABA lige, kada je u Laktašima Partizan bio bolji. Prošle sezone, "večiti" su se sastali u finalu domaćeg šampionata, kada su crno-beli bili bolji 3:1 u seriji, kao i godinu dana pre toga.

2024 © - Vesti online