Nedelja 12.04.2015.
22:37
Tanjug

Cipras: Ovo je naše vaskrsnuće

Reuters
Grčka već napravila veliki početak: Aleksis Cipras

Cipras je ovaj Vaskrs izdvojio kao poseban, istakavši da taj hrišćanski praznik "donosi obnovu nade... u bolje sutra, koje je već načinilo svoje prve korake“, prenela je ANA.

- Ovo je naše vaskrsnuće. Ovo je vaskrs svih nas koji smo doneli odluku da stanemo uspravno, pogledamo nagore i ujedinjeni prevaziđemo sve teškoće ovog vremena - rekao je Cipras.

Prema grčkom premijeru, poruka vaskršnjeg praznika je poruka života i pravde koja se čula u Grčkoj, u Evropi i širom sveta.

- Već smo napravili veliki početak. Imamo pravo i sposobnost da to privedemo kraju. Proleće stvaranja mora da stavi tačku na zimu mirenja sa sudbinom - dodao je Cipras.

Predsednik Grčke Prokopis Pavlopulos izrazio je nadu da će ovaj Vaskrs za sve ljude, a posebno Grke, označiti "konačno preovladavanje ljudskog dostojanstva kroz zaštitu neotuđivih suštinskih ljudskih prava i kroz uspostavljanje socijalne pravde".

Lider glavne opozicione stranke u Grčkoj Nove demokratije Antonis Samaras poželeo je povodom Vaskrsa građanima napredak i zdravlje i izrazio nadu da će država "uskoro izaći iz teškoća i da će žrtve grčkog naroda konačno biti opravdane i doneti rezultate".

2024 © - Vesti online