Subota 11.04.2015.
08:30
O. I. - Vesti

Rusija ima modernu vojsku

Reuters
Putin: Pretnje ne možemo ignorisati

Po njegovim rečima, Rusija ne može a da ne odgovori na novonastale pretnje. Pri tom je istakao da će se "jačanje vojske i odbrambenog potencijala nastaviti sistematski i dosledno". Ruski lider je ponovio da je Rusija uvek bila i ostaje protiv mešanja u unutrašnje stvari suverenih država, kao i protiv izazivanja oružanih sukoba (očito ciljajući na politiku Vašingtona).

- Takva praksa u više zemalja severne Afrike i Bliskog istoka dovela je do bujanja terorizma, i u blizini naših granica, to je iznedrilo krvavu dramu u susednoj Ukrajini - kazao je Putin.

Ruski predsednik je istakao da će Rusija nastaviti da "jača svoju bezbednost" i saradnju sa "državama koje žele mir, stabilnost i razvoj", u času kada brojne zemlje "transformišu svoju politiku ka agresivnim akcijama".

- Kao rezultat toga pojavljuju se pretnje koje ne možemo ignorisati - dodao je Putin i zaključio da su se nacionalne oružane snage znatno modernizovale novim oružjem i opremom.

- Poslednjih godina modernizovali smo oružane snage, načinivši ih mobilnim i sposobnim za najteže misije - zaključio je ruski predsednik.

2024 © - Vesti online