Subota 11.04.2015.
05:00
J. L. Petković - Vesti

Srpskom mladiću nož u grudi

Tanjug
Uzalud patrola:Pripadnici policije

Detalj koji posebno zabrinjava jeste da grupa napadača nije prezala od toga da mladića izbode bukvalno pred očima policije.

Mladić srpske nacionalnosti S. N. (17) koji je u četvrtak uveče izboden u severnom delu Kosovske Mitrovice, operisan je i u stabilnom je stanju, ali je i dalje životno ugrožen. Lekar Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica, hirurg Saša Dimić objasnio je da je reč o povredi grudnog koša, desnog plućnog krila, dijafragme i jetre.

Očevici su posvedočili da je nekoliko neidentifikovanih osoba prešlo glavni most na Ibru s juga na sever i napalo trojicu srpskih mladića koji su se zatekli tu. Dvojica su uspeli da pobegnu, dok je S. N. uboden.

Napad se dogodio u blizini dve patrole Kosovske policije - jedne koja se nalazila na mostu, dok je druga bila na severnoj strani, nedaleko od mesta napada.

- Oni su bukvalno stajali i gledali. Ni pored dve patrole u kojima su bili i Srbin i Albanac, niko ništa nije uradio. Kako da se naša deca osećaju bezbedno - ogorčeno je "Vestima" ispričao jedan Mitrovčanin.

Glavni most na Ibru na kome se nalazi i Park mira pokriven je s više desetina sigurnosnih kamera, a regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić kazao je da će prisustvo policije i na mostu i u Mitrovici biti pojačano.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je pokrajinske organe i nadležne predstavnike međunarodne zajednice da hitno pronađu i kazne počinioce napada.

Traže reakciju Kfora i Euleksa

Predsednik Srpske liste Aleksandar Jablanović i opštinsko rukovodstvo Kosovske Mitrovice najoštrije su osudili napad. Jablanović je zatražio hitnu reakciju Kfora i Euleksa, a gradonačelnik Goran Rakić poručio je počiniocima da će biti gonjeni. On je zatražio da se pokrene disciplinski postupak protiv policajaca koji su bili na dužnosti u vreme incidenta u blizini tog mesta i na samom mostu kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta u njihovom radu.

2024 © - Vesti online