Utorak 07.04.2015.
12:29
Tanjug

Josipović: Osnivam novu stranku, a ime je još tajna

Reuters
Josipović: Sa Srbijom u dobrim odnosima

Josipović je u emisiji "Novi dan" na televiziji N1 osnivačku skupštinu nagovestio za polovinu maja i naveo da će temeljne odrednice biti to što Hrvatska nije sprovela reforme, a problemi koji postoje ne mogu se rešavati na dosadašnji način.

Upitan zašto nije mogao da zamisli nastavak političkog delovanja u Socijaldemokratskoj partiji (SDP) odgovorio je da je to zato što nije bilo spremnosti za njegove reforme.

- I sada tražim drugi levi, levo-centristički put. Nedostatak reformi je najveći problem ove vlade. Praksa je pokazala da u našim institucijama ima mnogo problema, recimo sporost sudskih sporova i nerazumni propisi koji usporavaju privredu, kao i sporost u reakciji na krizu- objasnio je Josipović koji misli da će izbori biti tokom jeseni.

Bivši šef najmlađe članice Evropske unije komentarisao je i nedavno paljenje hrvatske zastave u Beogradu, odnosno da li je trebalo povući hrvatskog ambasadora ili je to, prema mišljenju predsednica Kolinde Grabar Kitarović, bio ishitren potez.

- Grabar Kitarović je primereno reagovala. Vlada u Srbiji to ne podržava i to je bitno kad je ocenila u odgovoru (Tomislavu) Nikoliću. Treba postojati spremnost da čuvamo dobre odnose. Povlačenje ambasadora je imalo za cilj slanje poruke. Možda je moglo bez toga - smatra Josipović.

2024 © - Vesti online