Ponedeljak 06.04.2015.
10:28 >> 13:53h
Vestionline

Đoković objasnio zašto je bio nervozan u finalu

Tanjug/AP
Treći trofej u 2015. godini: Novak Đoković pokazao da mu nema premca u belom sportu

- Bilo je brutalno, bilo je veoma toplo. Bio sam spreman za fizičku bitku. Ipak, jedno je kada se pripremate za to, a druga je kada to treba da preživite na terenu. Očekivao sam duge razmene udaraca i jednostavno sam uspeo da odigram treći set kako je i trebalo. Marej me je namučio. Uopšte se nisam osećao odlično na terenu. Terao me je da se pomučim za svaki poen. Ali, on se osećao isto. Generalno, ovo je bila sjajna borba, fizička borba dvojice igrača sa sličnim načinom igre - rekao je Novak.

Naš as se slaže da je sada na vrhuncu karijere i da to želi maksimalno da iskoristi. 

- Pokušavam da uživam u ovom trenutku i da što je moguće bolje iskoristim ovaj period u karijeri kada igram najbolje u životu i kada se osećam fizički najspremniji. Svestan sam da ova forma ne može da traje zauvek i da će da dođe do smene generacije.  

Najbolji teniser sveta objasnio je incident kada ga je sudija opomenuo jer je urlikom uplašio skupljača lopte

- Nisam psovao, niti sam primetio dečaka. Jednostavno sam glasno reagovao prema svom boksu jer sam bio frustriran posle izgubljenog seta. Dečak koji skuplja loptice je baš tada prolazio i meni je zaista žao. Zaista nije bilo nikakve namere da ga povredim ili uplašim na bilo koji način - rekao je Đoković.

2024 © - Vesti online