Utorak 31.03.2015.
05:44
B. Đokić - Vesti

Ko popisuje veterane s Kosmeta?

Tanjug
Kampanja protiv tužilaštva: Vladimir Vukčević

Ova neproverena informacija odmah je uzburkala duhove i izazvala Vukčevićevu reakciju koji je ovu tvrdnju nazvao izmišljotinom.

- Tužilaštvo za ratne zločine ne pravi bilo kakve spiskove srpskih veterana koji su ratovali na Kosovu i Metohiji. Apsolutno je netačno da se prave bilo kakvi spiskovi veterana sadašnje Protivterorističke jedinice. Ove lažne tvrdnje su veoma opasne i podsećaju na atmosferu uoči pobune crvenih beretki, koja je prethodila ubistvu premijera Zorana Đinića, kada su objavljivani navodni spiskovi mogućih haških optuženika. To je nastavak kampanje protiv tužilaštva i pretnji koje mu se upućuju - izjavio je Vukčević za srpske medije.

Inače, na sajtu crvenih beretki objavljeno je kako su Vukčević i Vekarić naredili Upravi kriminalističke policije MUP Srbije da hitno naprave spiskove svih pripadnika Posebnih jedinica policije koji su učestvovali u ratu 1999. godine na Kosmetu.

"Naš izvor navodi da nameravaju te spiskove da predaju albanskim vlastima na Kosovu, čime bi bila ugrožena bezbednost svih sa spiskova jer bi tako došli do njihovih ličnih podataka", navodi se u informaciji na ovom sajtu, bez navođenja izvora takve informacije.

2024 © - Vesti online