Četvrtak 19.03.2015.
06:49
D. N. P. - Vesti

Ademovići optužuju, lekari demantuju

D. N. Petrović
Konferencija za medije u Novom Pazaru

- Fazila nas je zvala iz bolnice i plakala žaleći se da se beba ne doji, da ne uzima nikakvu hranu i da lekari i sestre neće ni da je pogledaju, tražila je da dođemo po nju i uzmemo je verujući da će joj kući biti bolje. Nažalost, bebi je i dalje bilo loše, pa smo nakon dva dana morali da je vratimo u bolnicu gde su je lakari povratili u život, a potom uputili za Kragujevac - priča Fikreta i tvrdi da je njena maloletna snaja na svoju odgovornost izašla iz porodilišta.

- Beba Fazile Fejzović je u bolnici negovana kao i sve druge, bila je pod stalnim nadzorom lekara i sestara i kući je otišla potpuno zdrava. Nismo mogli Fazilu da zadržimo (trebalo je da prenoći još jednu noć) jer su po nju došle dve starije osobe koje nisu imale nikakve primedbe na tretman bebe u bolnici, ni na odluku Fazile da ranije napusti porodilište - rekao je juče dr Nedžib Numanović, načelnik Ginekološko-akušerskog odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Dva dana kasnije dete je primljeno u bolnicu zbog gušenja, beba nije disala, a srce joj nije kucalo.

- Odmah je izvršena reanimacija, iz pluća je izvučen mlečni sadržaj. Prilikom hranjenja beba je uvukla mleko u disajne puteve i došlo je do gušenja, još dva puta je reanimirana, a potom upućena u Kragujevac - ističe Numanović.

2024 © - Vesti online