Ponedeljak 16.03.2015.
12:43 >> 16:32h
Srna

Pojavio se Putin, živ i zdrav: Bilo bi dosadno bez tračeva

Twitter/ Dmitriй Smirnov
Predsednici Rusije i Kirgizije: Almazbeg Atambajev i Vladimir Putin

Putin se sa Atambajevim sastao u palati "Konstantin" u blizini drugog po veličini ruskog grada Sankt Peterburga.

Ruski predsednik je, komentarišući sugestije da je bio prisiljen da se ne pojavljuje u javnosti zbog slabog zdravlja, rekao da je život bez glasina dosadan.

"Bilo bi dosadno bez tračeva", izjavio je Putin tokom svog prvog pojavljivanja u javnosti od 5. marta, kada se sastao sa italijanskim premijerom Mateom Rencijem.

Putinovo neoglašavanje protekle sedmice izazvalo je niz spekulacija o njegovom zdravlju i mogućnosti da je u Švajcarskoj.

Štampa i društvene mreže nagađali su da Putin ima problema s leđima, posle stare povrede kičme, da je oboleo od gripa, da je mirno smenjen u državnom udaru, pa čak i da je, navodno, s bivšom gimnastičarkom Alinom Kabajevom dobio dete u jednoj švajcarskoj klinici.

Kremlj je negirao sve glasine.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov sarkastično se obratio novinarima i rekao im: Dakle, videli ste slomljenog, paralizovanog predsednika kojeg su zarobili generali. Upravo je doleteo iz Švajcarske gde je prisustvovao rođenju deteta, kao što znate, prenela je agencija Rojters.

Peskov je naglasio da Kremlj više neće da odgovara na pitanja o Putinovom zdravlju, jer kako je objasnio, što više govorimo o tome, stvara se sve više glasina.

Atambajev je izjavio da ga je Putin dovezao kolima na sastanak.

2024 © - Vesti online