Nedelja 15.03.2015.
19:27
Vestionline, goal.com

Albance i dalje boli "slučaj dron"

Tanjug
Trenutak kada Balaj otima zastavu "Velike Albanije"

Podsetimo, meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. između Srbije i Albanije prekinut je u 41. minutu, pošto je iznad terena leteo dron sa zastavom "Velike Albanije".

Stefan Mitrović skinuo je zastavu sa letelice, Balaj mu je oteo i tada je nastao opšti haos na stadionu Partizana.

- Mislim da je to prošlost, nešto što se tamo dogodilo bilo je iznenađenje za sve iako svi znamo istoriju. Međutim, u Beograd smo došli da igramo fudbal, a bilo je svega osim fudbala- rekao je Balaj.

Disciplinska komisija donela je odluku da utakmicu registruje u korist Srbije (3:0), ali i da joj oduzme tri boda zbog loše organizacije...U Albaniji se nisu lako pomirili sa takvom odlukom, te su se žalili CAS-u, koji će konačnu odluku doneti u aprilu..

- Odluka nije konačna, ona će se dogoditi u aprilu - poručuje Balaj.

On se prisetio da niko nije očekivao prolaz na Euro kada je izvučlena grupa, ali da sada u zavisnosti od odluke kada je u pitanju utakmica sa Srbijom zavise ambicije Albanaca.

- Na početku kada smo videli grupu, niko nije baš verovao, ali posle pobede u Portugalu koja je bila iznenađenje za sve nas, počeli smo verovati kako možemo uspjeti u kvalifikacijama. Čekamo još konačnu odluku o utakmici protiv Srbije. Utakmica s Jermenijom je specifična i vrlo bitna za nas te ako pobedimo, šanse nam rastu - zaključio je Balaj.

2024 © - Vesti online