Sreda 11.03.2015.
06:50
D. N. P. - Vesti

Morina "testira" Srbe sa Severa

Rojters
Nove provokacije na Kosmetu: Sećate se drona sa zastavom Velike Albanije?

Kako pišu prištinski mediji, Morina je bio gost albanske navijačke grupe "torcida" i iskoristio priliku da "prošeta" severnom Kosovskom Mitrovicom. Na jednoj od fotografija je sa dvojicom prijatelja od kojih jedan u ruci drži kalašnjikov.

Srbi na severu, međutim tvrde da Morina nije kročio u ovaj deo grada, da je došao samo do mosta na Ibru i da se samo hvali. Albanski mediji otkrivaju da je čovek sa kalašnjikovim A. M. iz Kosovske Mitrovice koji je u ponedeljak uhapšen zbog nezakonitog posedovanja oružja, a potom pušten.

Na portalu Veri-info objavljena je slika Morine sa dvojicom Albanaca pored spomenika Baljotenija u južnoj Kosovskoj Mitrovici dok Morina i njegov prijatelj u ruci drže zastavu Velike Albanije, identičnu onoj koja je dronom letala iznad stadiona u Beogradu. Tu je i mapa Velike Albanije kao i likovi političara Ismaila Đemaljija i Ise Baljotenija.

Sa grupom navijača Albanije, Morina se slikao i ispred "parka mira" u Kosovskoj Mitrovici.
Da je Morina kročio na sever i pokušao da istakne simbole koje nosi sigurno bi bio registrovan i ne bi se dobro proveo, a možda se ne bi ni vratio u južni deo grada.

Moguće je da je krišom otišao u brda da se slika i da nas fotografijama provocira - kaže jedan od bivših "čuvara mosta" koji još patrolira severnom Kosovskom Mitrovicom.

2024 © - Vesti online