Ponedeljak 09.03.2015.
12:44 >> 13:16h
alo.rs, Tanjug, Vestionline

Struja ipak ne poskupljuje 1. aprila?!

Tanjug
Ako poskupi struja, poskupeće i sve ostalo...

Elektroprivreda Srbije još nije uputila Agenciji za energetiku Republike Srbije predlog za poskupljenje struje, rečeno je Tanjugu u AERS-u.

Nova cena struje, po zakonu o energetici, primenjuje se tek posle odobrenja AERS-a i kada istekne 30 dana od objavljivanja te odluke u Službenom glasniku, što znači da struje neće moći da poskupi od 1. aprila.

Udovički: Nadali smo se da struja neće poskupeti!

Tanjug
Kori Udovički: Nada umire poslednja

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave rekla je da se nadala da do poskupljenja struje neće doći.

- Informacija je postala javna onog trenutka kad je usvojen program na Bordu MMF a sve do zadnjeg časa postojala je nada i mogućnost da možda možemo drugo rešenje da nađemo - rekla je Udovički novinarima.

Ona je komentarišući izjavu ministra finansija Dušana Vujovića da neće da opterećuje građane informacijom o poskupljenju struje, istakla da nikada nije žurba za loše vesti, a nada je postojala da se može naći drugo rešenje.

U Agenciji su istakli da kada EPS uputi zahtev za korekciju cena struje, postupak davanja saglasnosti AERS-a ne mora dugo da traje jer to regulatorno telo redovno prati i analizira situaciju i podatke.

Srbija se aranžmanom sa MMF-om obavezala da od 1. aprila poveća cenu struje za 15 odsto, što podrazumeva i uvođenje akcize na električnu energiju.

Struja u Srbiji poslednji put je poskupela 1. avgusta 2013. godine za 10,9 odsto za domaćinstva i 12,8 odsto za privredu.

2024 © - Vesti online