Petak 06.03.2015.
17:39
sputniknews.om, Vestionline

Otkriveni planovi Kijeva za "čistku" u Marijupolju

cyberberkut/printsrceen
Elektronska pošta zamenika ministra informisanja Tatjane Popov u kojoj se govori o novom projektu

- Kao što znate, Služba bezbednosti Ukrajine i kazneni bataljoni ukrajinskih bezbednosnih struktura su pre neki dan organizovali totalno čišćenje Marijupolja. Prema saopštenjima medija, u gradu hvataju sve koji drugačije misle i govore. cinkaroši se kreću po prevozu i nalaze među taksistima i prislušjkuju razgovore putnika - kaže se u saopštenju objavljenom na sajtu "Kiberberkuta“.

Aktivisti su naveli da je poslednjih dana u gradu uhapšeno više od 100 osoba.

- Naivno je smatrati da je takva situacija nastala isključivo po inicijativi ukrajinskih snaga bezbednosti. Mi, ’Kiberberkut‘, tvrdimo da je podstrekač samovolje u gradu Ministarstvo za informacionu politiku - izjavili su aktivisti.

Oni su na svom sajtu objavili imejlove koji, navodno, pripadaju zameniku ministra za informacionu politiku Ukrajine Tatjani Popovoj. U jednom od njih, činovnica je preporučila da se u Marijupolju realizuje "pilot-projekat vojno-građanske administracije“.

Projekat podrazumeva stvaranje mreže doupšnika sa širokim opsegom delovanja koja bi priluškivala po elom gradu, pavila socijalnu mapu potenijalnih neprijatelja.

Na sajtu stoji poruka da će pripadnici Kiberberkuta nastaviti da obaveštavaju građane o delovanju ukrajinskih vlasti.

2024 © - Vesti online