Ponedeljak 02.03.2015.
10:10
D. Lj. J. - Vesti

Devet novih dokaza protiv Gruevskog

Reuters
Lider opozicije otkriva aferu "prisluškivanje": Zoran Zaev

Iz devet novih objavljenih telefonskih razgovora doznaje se kako premijer Nikola Gruevski koordinira "osvetničku akciju" o rušenju poslovnog kompleksa Kosomos, čiji je vlasnik bio opozicionar Fijat Canovski koji je u to vreme, kao lider partije PEI, okrenuo leđa Gruevskom i stupio u koaliciju sa SDSM.

Razgovori Greuvskog s ministrom za transport i veze Miletom Janakijevskim snimljeni su u leto 2011, a na snimcima se čuje kako Gruevski sa Janakijevskim dogovara sve korake do konačnog rušenja zgrade.

Premijer kaže da se rešenje o rušenju mora uručiti po podne i da treba da se menja detaljni urbanistički plan, da zgrade budu predviđeni parkovi i fontane kako Canovski ne bi mogao ponovo da izgradi kompleks ako dobije spor na sudu!

- Odmah po zatvaranju televizije A1, Kosomos je zaista srušen, što predstavlja političku odmazdu prema Canovskom, prijatelju Velija Ramovskog, vlasnika televizije A1. Gruevski je lično inicirao i kontrolisao akciju rušenja zgrade, on je naručivao menjanje urbanističkih planova i koristio svoje veze u sudstvu, on je dogovarao medijske senzacije i manipulacije kako bi se opravdao pred međunarodnom zajednicom - rekao je je Zaev.

Lider SDSM kaže da razgovori pokazuju svu surovost i osvetnički nagon Gruevskog koji je, zajedno sa najbližim saradnicima, spreman da uništi sve koji ne misle kao on.

2024 © - Vesti online