Subota 21.02.2015.
10:54
Beta

"Znamo ko će nas spoticati na putu ka EU"

Fonet/Z. M.
Joksimović: Dobro je što je Mekalister bio

Ona je naglasila da zvanični Zagreb ima drugačiju politiku od Ljubljane, koja podržava Srbiju na evropskom putu.

- To se dešava u procesu pregovora, manje više je svaka zemlja to imala. Mi ćemo pokušavati da zaštitimo naše interese, rekla je Joksimovićeva za RTS.

Ona je ocenila i da je dobro što je izvestilac Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister došao da se uveri kako Srbija napreduje u procesu evrointegracija.

Kada je reč o Izvještaju o napretku Srbije, koji Mekalister treba u martu da prezentuje pred Evropskim parlamentom, Joksimovićeva je rekla da se nada da će on biti objektivan.

- Verujem da će izveštaj biti prilično izbalansiran i da će još jednom potvrditi na vrlo eksplicitan način da je Srbija na dobrom putu što se tiče evrointegracija, da smo ozbiljna zemlja kandidat i da su reforme koje sprovodimo značajne i za evropski put i za građane Srbije, rekla je Joksimovićeva.

Ona je ocenila da bi bio veliki uspeh kada bi Srbija do kraja prve polovine ove godine uspela da otvori pregovore o poglavljima 23 i 24 i dodala da veruje da će postizanje sporazuma o pravosuđu sa Prištinom deblokirati proces otvaranja pregovora o poglavlju 35.

2024 © - Vesti online