Sreda 18.02.2015.
09:16
Vecernji.hr, Vestionline

Vučiću, koliko nisko možeš da se saviješ?

Fonet/A. L.
Sreo se sa generalom Markačem, smeškao se i rukovao sa njim. Lepo ponašanje je jedno, izdaja nešto sasvim drugo

U redu bi bilo da su Vučić i Markač sam, eto, bili prisutni na istom događaju (Markač je ipak hrvatski državljanin, a "veliki vođa" je u fazi šlihtanja celom svetu). Ali čemu rukovanje i smeškanje?! "Veliki vođa" je izgleda "zaboravio" neke stvari, npr. i čiji je predstavnik...

Kratki susret uz rukovanje premijera Srbije Aleksandra Vučića i hrvatskog generala Mladena Markača zabeležio je fotoreporter Večernjeg lista posle inauguracije nove predsednice Hrvatske u Zagrebu. Fotografiju neobičnog susreta zagrebački dnevnik objavio je na svom portalu dan posle događaja. Na fotografiji se iza Markača vidi i general Ivan Čermak i možete je pogledati OVDE.

List navodi da su Markač i Vučić razmenili nekoliko rečenica, koje hrvatski general nije hteo da otkrije za Večernji list.

- Ne mogu vam ništa o tome reći. Drugi put ćemo sarađivati - kratko je rekao Markač.

Hrvatski generali Markač i Čermak su zajedno s generalom Antom Gotovinom u Hagu oslobođeni krivice za ratne zločine nad civilima srpske nacionalnosti tokom i posle akcije "Oluja" u avgustu 1995. Za razliku od Markača i Čermaka na inauguraciji hrvatske predsednice Anta Gotovina nije bio.

Ooo, "veliki vođo" koliko daleko možeš da ideš, koliko nisko da padneš, sve pod izgovorom da radiš najbolje za svoju zemlju, a radeći upravo suprotno?! Čisto da znaš, ponižavanje ne spada pod "dobro" u našem jeziku!

2024 © - Vesti online