Nedelja 15.02.2015.
16:52 >> 18:55h
Beta

Vučić: Bilo je dobro sa Kolindom

Beta/Hina/L. S. D./DS
Sa Kolindom ponovo "uskoro"

Na pitanje novinara da li je na sastanku s Grabar Kitarovićevom bilo reči o problemu nestalih, na kojem Hrvatska insistira, Vučić je umesto odgovora zapitao novinare da li znaju da na popisu nestalih ima više Srba nego Hrvata.

On je dodao da se razgovaralo o svim pitanjima, uključujući i nestale i izbeglice, jer, kako je rekao, niko od tih pitanja ne beži.

- Pokrenuli smo i pitanja nestalih i rešavaćemo ih. Niko ne želi da štiti ni zločin ni zločinca ni na jednoj strani. Imam puno poverenje i u gospođu Grabar Kitarović i u premijera Zorana Milanovića da ćemo te stvari zajednički uspeti da izguramo - rekao je Vučić novinarima posle razgovora s novom hrvatskom predsednicom koja je inaugurisana u nedelju.

Na pitanje kada očekuje novi susret s Grabar Kitarovićevom, on je odgovorio: "Uskoro".

Posle razgovora sa najvišim hrvatskim zvaničnicima, Vučić je rekao da je zadovoljan i ocenio da odnosi dve zemlje idu u boljem smeru nego što je to bio slučaj ranije.

- Želja mi je bila da govorimo o životnim pitanjima i temama, da se Srbija predstavi kao zemlja koja gleda u budućnost. Mi želimo dobru regionalnu saradnju i želimo čiste račune - kazao je Vučić posle susreta s novom hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitanović, premijerom Zoranom Milanovićem i šeficom diplomatije Vesnom Pusić.

On je naveo da je hrvatskoj predsednici preneo poziv njenog srpskog kolege Tomislava Nikolića, kao i njegov lično, da poseti Beograd, i da očekuje da će ona to sa zadovoljstvom prihvatiti.

Vučić je najavio da će prvi naredni sastanak srpskih i hrvatskih zvaničnika biti 11. marta, kada će se sastati ministri spoljnih poslova Ivica Dačić i Vesna Pusić.

2024 © - Vesti online