Petak 13.02.2015.
20:59
Beta

Vesna Pusić: Što se Rusi ljute, naših je najmanje u Ukrajini?!

Beta/HINA/D. C./DS
Začuđena ruskom reakcijom: Vesna Pusić

- Smatramo da svi strani borci koji su na teritoriji druge zemlje treba da se vrate i ne treba da budu na teritoriji druge zemlje. U našem slučaju se radi valjda o najmanjem broju uopšte - rekla je Vesna Pusić u Saboru.

Hrvatska ministarka je reagovala pošto je rusko ministarstvo spoljnih poslova izrazilo u četvrtak "zabrinutost i zapanjenost" zbog njene ranije izjave u kojoj je potvrdila da dobrovoljci iz Hrvatske učestvuju u sukobima u Ukrajini na strani ukrajinskih snaga.

Rusko ministarstvo je saopštilo da je neprihvatljivo učešće "stranih plaćenika, uključujući iz Hrvatske", u ukrajinskom unutrašnjem sukobu i podsetilo da je potpisano više dokumenata o sprovođenju sporazuma iz Minska, između ostalog o "povlačenju stranih naoružanih grupa, vojne opreme i plaćenika s ukrajinske teritorije pod nadozorom OEBS-a" i o "razoružanju svih nelegalnih grupa".

Vesna Pusić je u petak ponovila da država ne podržava to što se hrvatski državljani, kojih prema podacima zvaničnog Zagreba ima osam, bore u Ukrajini i dodala da se radi na njihovom povratku.

2024 © - Vesti online