Petak 13.02.2015.
13:11
Srna

"Atina želi dogovor sa evrozonom"

AP/ P. G.
Aleksis Cipras je pristao da se grčki zvaničnici sastanu sa predstavnicima EU, ECB i MMF-a

- Učinićemo sve što možemo da postignemo dogovor u ponedeljak. Ako tada ne bude dogovora, verujemo da i dalje ima vremena i da neće biti problema - rekao je Sakelaridis.

Atina je u četvrtak pristala da razgovara sa svojim kreditorima o izlasku iz nepopularnog programa uzimanja strane finansijske pomoći. Ukoliko ne bude postignut prelazni sporazum, grčka vlada mogla bi da ostane bez novca već početkom sledećeg meseca.

Premijer Aleksis Cipras se na svom prvom samitu EU dogovorio sa predsednikom evrogrupe Jerenom Dijselblomom da se grčki zvaničnici sastanu sa predstavnicima Evropske komisije, Evropske centralne banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

Sakelaridis je rekao grčkoj televiziji "Mega" da je cilj pregovaračkog tima da predstavi grčki plan evrogrupi da bi se pronašlo rešenje.

On je rekao da će diskusija o tehničkim pitanjima početi danas (13. februar), ali da se Atina i dalje protivi provođenju reformi i oštrim merama štednje.

- Želimo da postignemo uzajamno koristan sporazum sa svojim partnerima i krećemo se u tom pravcu - rekao je Sakelaridis.

2024 © - Vesti online