Sreda 11.02.2015.
14:31
Srna

Štrbac: Ustaška poruka upućena Srbima

Srna
Egzodus Srba iz Hrvatske u Srbiju ne prestaje: Savo Štrbac

Štrbac je u izjavi za Srnu rekao da očekuje da se Glavaš "ogradi" od poruke i da je kao i prošli put kada je na njegovoj "fejsbuk" stranici objavljena fotografija sa obešenim Srbima pripiše "obesti , mladosti i ludosti svog sina Filipa, koji uređuje njegov profil".
 

- Poruka je puna mržnje i ne podseća samo na 1991. godinu već mnogo više na 1941. godinu kada su Srbi okvalifikovani kao rak-rana Hrvatske koju po svaku cenu treba odstraniti - rekao je Štrbac.

On je ocenio da su Hrvati danas na korak od realizacije projekta ustaških vođa Ante Pavelića i Mileta Budaka - "pobij, pokrsti i proteraj", jer su ga, kako je rekao, Franjo Tuđman i njegovi sledbenici gotovo sproveli u delo.

- Izvorni projekat bio je trećinu ubiti, trećinu pokrstiti, a trećinu Srba proterati. Tuđman ga je malo modifikovao, pa je dve trećine Srba proterano, značajan broj pokršten i pohrvaćen, ubijena nije trećina, ali jeste 7.000 ljudi - rekao je Štrbac.

On je ocenio da je Tuđmanov projekat efikasniji, jer u Hrvatskoj, prema poslednjem popisu, Srbi čine 4,36 odsto ukupnog stanovništva što odgovara izjavama hrvatskog "oca domovine" sa početka rata da će "srpsko pitanje biti trajno rešeno kada Srba u celokupnoj populaciji bude manje od tri odsto".

- Izjave poput ove Glavaševe i psihološka propaganda najefikasnije je i najperfidnije oružje za ostvarenje tog plana. Nema više masovnog ubijanja, nema masovnog pokrštavanja, ali ima pohrvaćenja, jer Srbi žive u atmosferi nesigurnosti i straha - rekao je Štrbac i ukazao da tihi egzodus Srba iz Hrvatske u Srbiju ne prestaje.

2024 © - Vesti online