Petak 06.02.2015.
17:52 >> 20:17h
Beta, vestionline.com

Ko bi rekao, odbačena prijava protiv "Kobri": Optuženi žandarmi

Fonet/Z. M.
Da se zna ko kosi a ko vodu nosi: Saša Janković

Više javno tužilaštvo u Beogradu danas je optužilo osam pripadnika Žandarmerije za napad na vojno lice u vršenju vojne službe. Oni su takođe optuženi za zlostavljanje i mučenje, a jedan od njih i za zloupotrebu službenog položaja. Sva dela koja im se stavljaju na teret u vezi su sa njihovom učešćem u događajima tokom Parade ponosa, 28. septembra prošle godine.

Sa druge strane, Prvo osnovno janvo tužilaštvo, kome je Više tužilaštvo (VJT) ustupilo krvične prijave protiv "Kobri", saopštilo je da je ta krivična prijava odbačena, zbog toga što "nema osnova za pokretanje postupka protiv Saše Jovanovića i Saše Stankovića".

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je navelo da je do takve odluke došlo "nakon brižljive analize i sagledavanja svih dokaza priloženih kako uz krivicnu prijavu zaštitnika građana, tako i dokumentacije i podataka prikupljenih u predmetu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a po krivičnoj prijavi MUP-a, Sektora za unutrašnju kontrolu, koju su podneli protiv pripadnika Žandarmerije".

Janković je 14. januara podneo prijave protiv dvojice pripadnika "Kobri" zbog učešća u incidentu tokom Parade ponosa u kojem su prebijeni Andrej Vučić, brat premijera Aleksandra Vučića, i Predrag Mali, brat gradonačelnika Beograda Siniše Malog. Janković je u prijavi naveo da se oni sumnjiče da su "napali pripadnike Žandarmerije i ometali ih u vršenju službene dužnosti".

2024 © - Vesti online