Sreda 04.02.2015.
21:07
Beta

Vučić i Đurić sa predstavnicima Srpske liste

Beta/A. Z. B./DS
Razlog sastanka smena Aleksandra Jablanovića, lidera GI Srpska lista

Sastanak je sazvan nakon što je premijer Kosova Isa Musfata smenio ministra za povratak Aleksandra Jablanovića, lidera GI Srpska koja u Skupštini Kosova ima devet poslanika, a dobila je i dva ministarska i mesto potpredsednika Vlade Kosova.

Kako je saopšteno, sastanak u Vladi Srbije počeće u 11.45, a predstavnici Srpske prethodno će se sastati sa rukovodstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Smenjeni ministar Jablanović izjavio je ranije da će predstavnici Srpske obaviti konsultacije sa premijerom Srbije o daljim koracima nakon njegovog smenjivanja sa mesta ministra za povratak i zajednice.

- Pre svega ćemo razgovarati s našim premijerom Aleksandrom Vučićem, a onda ćemo unutar Srpske liste imati konsultacije i zauzeti stav - rekao je Jablanović agenciji Beta.

Srpska lista ocenila je kao nedemokratski postupak Mustafe da pod pritiskom demonstranata smeni Jablanovića i izrazila očekivanje da će Mustafa shvatiti da je glas srpske zajednice važan.

- Nadamo se da će Mustafa shvatiti ozbiljnost situacije i potrebu da se o ovako važnim pitanjima odluke donose u tesnoj saradnji i sa srpskom zajednicom čiji je glas pođednako važan kao i glas onih koji protestuju na ulicama - navela je Srpska.

2024 © - Vesti online