Petak 30.01.2015.
13:58
B92

Ukrajinski studenti poručili ruskim da ne veruju svojim medijima

youtube/Radio Svoboda
Video poruka kojom se poziva na preispitivanje informacija

Studenti sa nekoliko univerziteta u Kijevu su zajedno radili na izradi video snimka, koji ohrabruje studente iz Moskve da ne veruju državnim medijima kada govore o stanju u Ukrajini.

Jevhenij Melnik, student iz Kijeva, jedan od idejnih tvoraca ovog snimka, rekao je da su ljudi u Ukrajini umorni od načina na koji ih ruski mediji predstavljaju.

Ruski mediji su prethodno optužili ukrajinskog vojnika da je raspeo na krst trogodišnje dete i da su proevropski protestanti u Kijevu neonacisti.

- U našoj zemlji je rat. Vaši vojnici i naši vojnici umiru u našoj zemlji, civili umiru. Stojimo na različitim stranama barikada, a između nas su kilometri nerazumevanja, između nas su priče o nacistima i ukrajinskim nacionalistima - navodi se u poruci.

Melnik kaže da video pokušava da ispravi nerazumevanja koja dodatno pokopavaju te dve države i pretvaraju ih u neprijatelje.

- Oni su obični studenti koji pokušavaju da stave tačku na ovaj rat informacijama. Upravo je taj rat informacija ono što stvara ovakvu situaciju u regionu Donbasa - izjavio je Melnik.

Melnik kaže da četvorominutna poruka nije vladin projekat i da su studenti bili ti koji su je potpuno osmislili.

2024 © - Vesti online