Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 20.11.2010.
10:06 >> 19:26h
Vestionline A
Jutros oko pola pet umirovljeni vladika Artemije, kojeg je Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve lišio episkopskog čina i vratio u red monaha, sa grupom monaha napustio je manastir Duboki potok, saopštila je jutros eparhija raško-prizrenska. Kako navodi Tanjug, on se sa nekoliko desetina monaha I monahinja, nalazi u kraljevačkom hotelu ''Rojal''.
Subota 20.11.2010.11:05
Нису тачне Теодосијеве изјаве. Цео манастир Дупоки Поток био је под блокадом полиције. Народ који се окупио дошао је да заштити владику Артемија али им јаке полицијске снаге то нису дозволиле. На неколико места народ и политичари са КиМ су покушали да зауставе одвођење владике Артемија. Ромило, настојатељ манастира се народу, који је годинама помагао обнову манастира, обратио речима: “Проклети и ви и ваша деца”. Ово је народ огорчило. Теодосије је протерао монахиње из Девиних Вода речима: “Хајде, излазите, није вам ово јавна кућа”. То су “пастири” комунистичко-евро-папоунијатски који се према неистомишљеницима опходе сурово и бескрупулозно.
Subota 20.11.2010.11:18
Владика Артемије је на КиМ дошао јер је сазнао да су Синод и поједини архијереји имали намеру да пошаљу полицију у Шишатовац која би га тамо ухапсила. Једини покушај да то избегне био је одлазак на КиМ. Спрега и ефикасност сарадње Синода, политичке олигархије, Еулекса, КПС-а и српске полиције је запањујућа. Где је оваква ефикасност у проналажењу починиоца злочина над Србима на КиМ? Није тачна ни информација да је народ спречио улазак монаха у Бањску. То су спречиле јаке снаге КПС-а. Синодалци само покушавају да прикажу како имају подршку народа. Издаја коју су они починили над Црквом је многоструко страшнија од издаје коју су политичари починили над Србијом.
Subota 20.11.2010.12:37
Ja sramote, ljudi moji!!! Ko li hoce da se pripoji Vatikanu, dali ovi sada, ili je Artemije htjeo??? Dok oni pljuju jedni po drugima, mi smo kao izgubljene ovce... Ko je zaista ispravan, a ko nije?!
Subota 20.11.2010.13:47
Господину nervoznom-postaru. Нисам неко “око владике Артемија“, ја сам био један у “окупљеном народу”. Мислим да имам право “да се окупљам” јер сам годинама помагао манастиру Д.Поток, а исто тако мислима да нико нема право полицијом да ме спречава да уђем у манастир и још да проклиње моју децу. Страшно јесте све што се догађа, али је страшније то што цела Србија углавном ћути јер су сви медији под дирегентском палицом једног центра моћи који је и Артемију дошао главе. Можда је владика Артемије ишао из грешке у грешку, али за то ће испаштати само он и они који му следују. За оно што Синод сматра исправним, испаштаће цео српски народ и СПЦ... Деценијама, а можда и вековима.
Subota 20.11.2010.15:41
Jadni smo ti mi Srbi kada imamo ovakvu nesloznu crkvu! Pa zar je dotle doslo da nase manastire na Kosovu brani kosovska policija - i to od nas samih?

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)