Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 02.11.2010.
08:00
J. L. Petković - Vesti A
Američki diplomata Vilijem Montgomeri bio je jedan od ključnih aktera dešavanja u Jugoslaviji nakon njenog krvavog raspada. Tvrdi da je SAD učinila sve da do rasparčavanja ne dođe, ali priznaje da nije bila spremna da spreči nasilje koje je potom usledilo. Zato je brže i efiksanije delovala kad je reč sukobima na Kosovu, kaže on.
Utorak 02.11.2010.09:40
Ма то је она варијанта када завршиш посао и урадиш оно што је било наређено, после причаш у стилу, "па као могло је и другачије, нисмо ми тако лоши"... ево ја ћу да вам кажем, није могло, грађански рат је био неизбежан, лажна творевина звана Југославија није била реална нити одржива, није било могуће да се живи са два народа који су само неколико година пре тога убијали Србе и Српкиње, који су клали, силовали, стрељали, који су били на Хитлеровој страни, није било реално да са фашистима и нацистима правимо државу...
Utorak 02.11.2010.08:25
Od svih koji su "vladali" Srbijom, Montgomeri ima nekako najsimpatičniju facu.
Utorak 02.11.2010.11:47
Da znas brate,pitam se zasto njih nebiramo odmah,onda ne bi vise optuzivali nase Srbe na vlasti,bili bi mi dobri momci. Izrucivali bi im njihove u tom slucaju,a savest nam cista!
Utorak 02.11.2010.11:19
SAD, kao najjaca svjetska sila je bila protiv raspada Jugoslavije, ali je Njemacka bila nevjerovatno jace ZA RASPAD, i Jugoslavija se raspala! Koje bajke on nama danas prica, to je strasno!!! Pa ako je Njemacka bila toliko za raspad Jugoslavije, za rat, pa i za bombardovanje 1999, zasto nisu zaustavili to? Zasto nisu par bombica spustili na njenu teritoriju, cisto da ih malo protresu, da vide sta to znaci?! On pokusava da svasi svoje dupe, i da se on izvuce iz svega toga! Ameri su kao i svi ostali zavjerenici ucestvovali u pripremi raspada Jugoslavije, i to je jasno kao dan! I to on vrlo dobro zna!!!
Utorak 02.11.2010.11:27
Ovo mi djeluje jako neubjedljivo: "Tvrdi da je SAD učinila sve da do rasparčavanja ne dođe, ali priznaje da nije bila spremna da spreči nasilje koje je potom usledilo." Znaci, tamo gdje ce doci do nasilja, tu Ameri nisu spremni da djeluju, i da to sprijece tj. zaustave. Ali su zato i te kako spremni da udju u rat tamo gdje nema potrebe! Dakle, oni su strucnjaci iskljucivo za kukavicke ratove!!! Ipak, postoje i drugi svjedoci priprema raspada Jugoslavije, pa pogledajte sami: http://www.youtube.com/watch?v=PlluSBJFOHg
Utorak 02.11.2010.18:48
nevjerovatno ali i istinito.kad god neko napusti ove krajeve i aktivu političku aktivnost priča i piše kjige kako su srbi bili pozitivci.samo ne znam što mi od toga na kraju imamo?inače ovaj po malo i lagi cia je krajem sedamdeseti imala plan o razbijanju sfrj koji je otprilike izgledao ovako kako nam se i desilo.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)