Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 24.10.2010.
05:12
Tanjug A
Vatikan je danas saopštio da Izrael ne može koristiti biblijski koncept obećane zemlje ili izabranog naroda da bi opravdao svoje teritorijalne pretenzije i izgradnju novih jevrejskih naselja u Jerusalimu.
Nedelja 24.10.2010.17:29
Međunarodno i kanonsko pravo po Vatikanu više od pravednosti i Božjeg zakona. U sudskom postupku Alperin protiv Vatikana koji se vodi u San Francisku odvjetnik Vatikana, odnosno pape, izjavio je da je Vatikan imao pravo da učestvuje u masovnim ubijanjima jer je to “dozvoljeno međunarodnim zakonom.” Prilikom nedavnog saslušanja u sudskom postupku Alperin vs – Vatikanska banka, lični advokat pape Benedikta je priznao da je Vatikan bio umešan u genocid kojeg je počinila Hrvatska za vreme Drugog svetskog rata , kada je ubijeno više od 500.000 Srba i Jevreja. Papa opravdava ubijanja. Užasna svedočenja o ubijanjima i mučenjima.
Nedelja 24.10.2010.17:30
Prilikom nedavnog saslušanja u sudskom postupku Alperin vs – Vatikanska banka, lični advokat pape Benedikta je priznao da je Vatikan bio umešan u genocid kojeg je počinila Hrvatska za vreme Drugog svetskog rata , kada je ubijeno više od 500.000 Srba i Jevreja. Advokat Džonatan Levi pokušava da sudskim putem natera Vatikan da plati reparacije žrtvama genocida. Tvrdi da je Vatikan sa Hrvatskom Nacističkom partijom učestvovao u ovom strašnom zločinu i optužuje Vatikansku banku za posleratno pranje novca i profitiranja od genocida.
Nedelja 24.10.2010.17:31
Zaprepašćujuće je da uglavnom sve medijske kuće ćute o ovom sudskom postupku koji se odvija u Saveznom sudu u San Francisku. Još je strašnije da je advokat pape imao hrabrosti u svom novembarskom nastupu pred sudom da tvrdi da je Vatikan imao pravo da učestvuje u masovnim ubijanjima jer je to “dozvoljavao međunarodnim zakonom.” Da bi stvar bila jasnija, jeretik prema Kanonskom zakonu, je osoba koja nije odana papi ili ne sledi crkvena učenja, što u očima crkvenih zvaničnika opravdava ubijanje nevinih ljudi, kao što je bio slučaj sa Srbima i Jevrejima za vreme Drugog svetskog rata.
Nedelja 24.10.2010.17:31
”Zapad nikad nije priznao da se u logoru smrti Jasenovcu sprovodila neviđena svirepost nad Srbima, Jevrejima i Ciganima, iako se logor nije nalazio iza “gvozdene zavese”. Razlog tome je bila želja komunističkog predsednika Tita (Hrvata poreklom ??) da nametne ideologiju “bratstva i jedinstva ” u bivšoj Jugoslaviji, a drugi razlog je bio što Zapad nije bio dovoljno obavešten o žrtvama Srpskog naroda u borbi protiv fašizma, uključujući i borbu protiv najsvirepijih Ustaša (hrvatskih nacista), jedine Hitlerove marionetske države, koja je sprovodila iste rasističke zakone protiv Jevreja, Cigana i Srba, kao što je to činila nacistička Nemačka.
Nedelja 24.10.2010.17:32
“U jednu ruku Vatikan je bio brz kad je trebalo da optuži Izrael i Srbiju pre nekoliko godina, a u drugu ruku u suštini podržava masakr od 500.000 ljudi, krađu njihove imovine i pohranjivanje iste u Vatikanskoj banci. Papa Benedikt bi trebalo da se zabrine zbog toga što je u [američkom] Saveznom sudu poljuljan integritet Svete stolice.” Tužba protivu Alperin vs Vatikanske banke je podneta Saveznom sudu u San Francisku novembra 1999. godine. Tužioci su poreklom Srbi, Jevreji i Ukrajinici koji su preživeli logor smrti, njihova rodbina kao i organizacije koje predstavljaju 500.000 žrtava holokausta.
Nedelja 24.10.2010.17:35
IZVOR: http://david-udruga.hr/novosti/2010/07/10/medunarodno-pravo-jace-od-bozjeg-zakona/#more-1931 Toliko o papi i njegovom pravu da bilo šta zamera bilo kome. Na veliku žalost čovečanstva, danas prvi baca kamen onaj koji je najgrešniji!
Nedelja 24.10.2010.21:05
Ne cudi se , bez obzira na dostupnost informacija na prvi pogled, prekrivanje i manipulacija je daleko bolja nego u nekom drustvenom uredjenju- zato i velicaju demokratiju koju su u stvari zamenili sa liberalnim kapitalizmom... ali nece josh dugo to sam siguran, jer im je raspored profita neizbalansiran...
Nedelja 24.10.2010.21:00
+ za komentar...U XII veku n.e. izdali su zakon koji je shvacen kao apsolutna naredba da u svako m trenutku i mesto mogu ubija ti jeretike i shizmatike( oba imena su vezana za pravoslavce) do danas taj zakon nije povucen... U svetu najmanje vazi pravda kao apsolutnost ako si slab jer je opravdana samo kroz pobednike ( koji su po mom misljenju i kreatori danasnjeg drustvenog poretka u "demokaratiji" i religiji -katolicanstvo).

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)