Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 15.03.2017.
14:51
Vestionline, Tanjug A
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker ocenio je u Strazburu da je Zapadni Balkan "najkomplikovaniji region u Evropi" i pozvao EU da regionu posveti svu pažnju koja mu je potrebna.
Petak 24.03.2017.22:08
Najviši zvaničnici EU su naglasili da je zemljama Zapadnog Balkana ponuđena jasna evropska perspektiva. "Kada sam početkom ovog mandata Komisije rekao da neće biti novog proširenja do 2019. godine, to je stvorilo konfuziju na Zapadnom Balkanu. Ipak, mi smo nastavili razgovore i pristupne pregovore sa zemaljama Zapadnog Balkana", rekao je Junker. Prema njegovim rečima, Zapadni Balkan je najkomplikovaniji region u Evropi i odnosima sa tim zemljama treba posvetiti svu pažnju koja im je neophodna.
Petak 24.03.2017.22:08
Predsednik EK kaže da zaključci oko kojih se saglasilo 27 zemalja članica na samitu održanom prošle nedelje u Briselu, jasno govore o namerama i ambicijama EU kada je Zapadni Balkan u pitanju. Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk obavestio je EP da su lideri EU pokazali nepodeljenu podršku Zapadnom Balkanu i njegovoj evropskoj perspektivi. "Takođe smo dali i punu podršku evropski orijentisanim reformama i projektima u regionu. EU stoji iza obećanja datih u Solunu i u potpunosti podržava stabilnost i prosperitet u regionu", ponovio je Tusk zaključke sa prošlonedeljnog Evropskog saveta. Još jednom je upozorio na tenzije prisutne na Zapadnom Balkanu, ocenivši da "unutrašnji i spoljašnji faktori" rade na destabilizaciji regiona.
Petak 24.03.2017.22:09
Lideri Evropske unije izrazili su tokom današnjeg zasedanja i solidarnost sa Holandijom, koja je u sporu sa Turskom, i osudili to što su turski zvaničnici vređali Holandiju povezujući je sa na-cistima. AP podseća da je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan nazvao Holanđane "ostacima na-cista" pošto je sprečeno pojavljivanje dvoje turskih ministara na mitinzima posvećenim referendumu o proširenju Erdoganovih ovlašćenja u Roterdamu, gradu koji je na-cistička Nemačka bombardovala u Drugom svetskom ratu i koji sada ima gradonačelnika rođenog u Maroku.
Petak 24.03.2017.22:11
Tusk je poslanicima Evropskog parlamenta u Strazburu poručio da "ukoliko bilo ko vidi fa-šizam u Roterdamu, taj nema nikakav dodir sa realnošću". "Mi svi pokazujemo solidarnost sa Holandijom", rekao je Tusk. Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker je u obraćanju evroparlamentarcima takođe govorio o ovoj temi, ali je osudio tursko poređenje ne samo holandske nego i drugih vlada sa na-cistima. "Zaprepašćen sam onim što je stizalo iz Turske o Holandiji, Nemačkoj i drugima. Nikada neću prihvatiti poređenje na-cista sa sadašnjim vladama", rekao je Junker, prenosi AFP.
Petak 24.03.2017.22:11
Балкан је једноставан и пун душе... када га ви господо Европљани мало пустите да одахне. Оно што на Балкану компликује ситуацију јесте ваше перманенто и стално мешање у покушају да Балкан уредите по вашој мери, а не по мери нас који овде живимо. Балкан је чувено буре барута због вас, јер ви нонстоп дотурате нови и нови барут на Балкан. Пустите Балкан да се сам формира и видећете да је то најперспективнији регион у Европи!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)