Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 11.03.2017.
23:22
Tanjug, Vestionline A
Holandija, Srebrenica - nisu tu sasvim čista posla za one koji znaju o čemu se radi, iako "lale" pokušavaju da se predstave da su neke demokrate - oni to zaista nisu, i više vuku na drugu stranu, blisku nacistima i fašistima, o čemu svedoče i poslednji potezi njihovih vlasti i retorika sa Turcima, koje mnogi danas (opravdano) upoređuju sa Osmanlijama. Bilo kako bilo, holandska policija u subotu je na granici zaustavila konvoj turske ministarke za porodična pitanja, Fatme Betul Sajan Kaje, koja je pokušala da uđe u Holandiju pošto je šefu turske diplomatije Mevlutu Čavušogluu prethodno zabranjeno da dođe u tu zemlju avionom, javila je tv CNN Turk.
Utorak 14.03.2017.21:36
Erdogan i njegovi prethodnici trebe Kurde, kao da su bubašvabe, a sada prozivaju holanđane i nemce... Umesto zahvalnosti što njihovi sunarodnici u milionskim brojevima normalno rade i žive sa svojim porodicama u zemljama zapadne Evrope, on ih naziva na-cistima. Neviđeni bezobrazluk...
Utorak 14.03.2017.21:36
Ne tice se ovo samo Turaka, nemaca i Holandjana. U sustini je agenda mnogo sira: politicko organizovanje stranaca tj ljudi stranog porekla u zemljama Zapada ali van sistemskih partija Zapada tj u njihovim nacionalnim strankama. To je nesto cega se Zapadnjaci uzasavaju a sto se, malo po malo, desava zbog razlicitih razloga: losa integracija, objektivna drustvena segregacija, ekonomska kriza... Videcemo kako ce to sve izgledati ali mi se cini da manjinske etnicke grupe u Holandiji i Nemackoj nisu bas spremne da se odreknu svog politickog organizovanja - pogotovo sto su svesni cinjenice da ih procentualno u tim drustvima ima sve vise.
Utorak 14.03.2017.21:37
Kakvo je ovo ubrzano zaoštravanje? Holandija zabranjuje ulazak ministara iz Turske da ne bi pričali sa Turcima?! Pokušavam da zamislim nekog našeg pokitičara koji bi želeo da organizuje miting za Srbe negde u Nemačkoj ili Holandiji... pa niko ne bi ni došao. A Turci, kao jedan. Ipak se plaše Turaka.
Utorak 14.03.2017.21:37
Ne razumem sto Turci ne protestuju u svojoj zemlji nego masu turskim zastavama u Evropi. Idite lepo kuci pa tamo pravite nacionalističke proteste, vreme osmanskog carstva je prošlo. Ako imate nešto protiv Evrope, zašto dodjavola dolazite tu da živite!
Utorak 14.03.2017.21:41
Cekaj malo, te zemlje od 1612 imaju diplomatske odnose, vise od 400 godina u kontinuitetu! Jednako izvoze/uvoze i steta bi mogla biti obostrana ako zakuvaju. Obe su u Nato i brane iste vrednosti. Ako to moze da se radi formalnom savezniku sta bi tek moglo da se desi Srbiji ako bi previse terali inat zapadu? samo se pitam... Kada nesto upute nama mi odma kuknjava da imaju duple standarde itd. Gledano iz pozicije Turske, sa pravom se ljute. Jos samo treba da krenu da zatvaraju turske firme po Holandiji pa da Erdogan zaista bude u pravu. Mracni dani su mozda pred nama?

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)