Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 12.02.2017.
01:11
www.dw.com, Vestionline A
Da li će plan uspeti, ostaje neizvesno. Međutim, već sam poziv na generalni štrajk 17. februara u Sjedinjenim američkim državama pokazuje koliko je u zemlji jak otpor prema predsedniku Donaldu Trampu, piše "Dojče vele".
Subota 18.02.2017.19:32
Neoliberali u USA a pomognuti Nemcima i Francuzima potpuno gube kompas i nece da shvate da su izgubili. USA mogu i da zrtvuju deo kapitala Microsofta ili Applea ako ce to da spasi privredu USA. Neliberali u USA su sve firme koje od globalizacije imaju ogromne profite, a profite im donosi inostranstvo - ne USA. Tramp bas to hoce da promeni, da USA profitiraju, a ne strane drzave i samo nekoliko firmi u USA. America first - potpuno s razlogom.
Subota 18.02.2017.19:32
Ovo je samo dokaz koliko je establisment koji je doveo svet pred treci svetski rat u panici. Tramp jeste populista i mesetar, ali su mu ideje dalwko zdravije od ovih hostaplera koje predstavlja Soros i Klintonovi.
Subota 18.02.2017.19:33
Čitava ideja povratka proizvodnih poslova u SAD je osuđena na propast u startu - Američki radnik košta više od ostalih i SAD ne može da ima proizvodnu privredu na nivou koji je imala nekad. Može da ima uslužnu, visokotehnološku i prehrambenu. A upravo prehrambenu će Tramp da ukopa ukidanjem pregovora za Pacifičku ekonomsku zonu - mesto gde su se farmeri nadali da će da izvoze svoje proizvode na rastuće tržište. I ne samo to, povlačenjem toga čitav region se prepušta političkom i ekonomskom uticaju Kine (Australija, Filipini, Japan, Južna Koreja).
Subota 18.02.2017.19:33
Ne bune se ljudi što su liberali izgubili nego zato što je ovaj manijak u roku od mesec dana uspeo postavi zemlju na put uništenja. Ponovo je vratio mučenje kao legitimno, skinuo je ekološke regulative pa sad termoelektrane bacaju đubre u reke, deregulisao je banke i velike kompanije pa će sad radnik biti izrabljivan više no ikad, i što je najgore uspeo je da podeli sopstvenu partiju i narod SAD-a. A da ne pominjem da je i on i njegov kabinet već prekršio nekoliko zakona i ustavnih odredbi. Srbi ga vole jer nije Hilari. A realno, on je narandžasta katastrofa za Amerikance. Blago nama pa ne moramo mi da ispaštamo - da ovo radi naš predsednik urnisali bi ga svi. Ja samo ne znam ko i zašto gura ovu Tramp-maniju među Srbima, ovo nije slučajno.
Subota 18.02.2017.19:33
Ekonomska istorija kaže da je Amerika bila najjača industrijska sila kad su njeni radnici bili najviše plaćeni u svetu. Tolilo o koštanju američkog radnika. Još nešto, radnik je u isto vreme i potrošač pa ako više zaradjuje na dobrim poslovima onda i više troši, i onda se više proizvodi, više zapošljava i više investira. Motor svake jake ekonomije je srednja klasa, i kad ona krene da se osipa sve staje. Premeštanje proizvodnje ne dovodi do ničega jer ako radnici gube poslove onda i te kompanije koja odlaze gube potrošačku bazu.
Subota 18.02.2017.19:34
Demokrate su za demokratiju samo kada oni dobijaju izbore ! Ako izgube, kukanje, pljuvanje pa i generalni strajk ! A ako slucajno i dobiju vlast ponasaju se kao nejveci diktatori, trpaju i levom i denom u svoje dzepove ! I nasa okupaciona vlast posle 2000. godine je primer za to.
Subota 18.02.2017.19:35
Zanimljiv odnos prema protestima. Kada se dese u Rumuniji, Briselu ili negde gde ovdasnji komentatori ne podrzavaju vlast to je pobeda naroda. Medjutim, kada se dese u SAD ( od trampive pobede, pre je bilo drugacije) ilu nekoj drugoj zemlji gde se vlast pidrzava, onda su to strani placenici, domaci izd-ajnici, bivsa administracija....

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)