Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 28.11.2016.
17:45
Vestionline A
Spisateljica Dragoslava Koprivica objavila je pre pet godina knjigu "Besmrtni Kastro i srbski rod", u kojoj je pokušala da dokaže da je legendarni kubanski lider Fidel Kastro po poreklu bio Srbin!
Utorak 29.11.2016.01:20
Kastrov otac nije bio IMUN na zaradu americkih "korporacija" i Fidel (sin imucnog kapitaliste) je u pocetku svoje politicke karijere kreirao i "puzio" ka Americi tj. gradio karijeru preko Amerike i na njenim vrednostima .... sve dok mu Amerikanci nisu dali do znanja da ce bezuslovno i iskljucivo podrzati Batistu !? Odnosi Kube i Amerike sa novoizabranim predsednikom Trampom moraju biti otvoreni , konkretniji i sa mnogo vise medjusobnog dijaloga i uvazavanja koji bi sigurno vodilo do izuzetnih odnosa (koje SAD gaji sa Juznom i Centralnom Amerikom) i opipljivih rezultata . Deklarativna podrska , urgencija bez rezultata , neosnovani zahtevi su samo popunjavanje medijskog prostora .... Poboljsanje odnosa sa Kubom bio bi ispravan stav i pokusaj da se Kuba otvori , da moze da ima bolje odnose sa SAD , da se privreda razvija , a sa bogatijim drustvom bice svima bolje . Treba UCITI iz proslosti . Zna se sta se desilo kada je Fidel "izbacio" Amerikance sa ostrva ! Amerikanci su odreagovali pod motom - "ako ti imas pravo da me isteras iz tvoje zemlje , imam i ja pravo da ekonomski ne saradjujem sa tobom" . Ko se usrecio jasno je kao dan !!!
Sreda 30.11.2016.20:35
A kad se samo setim da sam se slatko smejala citajuci knjizicu prof Radica o Srbima pre Adama i posle njega,verujuci naivno da je to sacica zabludelih romanticara i zaludnih skribomana i da vecina sveta zna dvoljno dobro sta je priblizno istina,a sta je u sferi fantazije-da ne upotrebim neku tezu rec... Sta se to dogodilo relativno obrazovanom,pristojnom narodu,kome je bilo jasno mesto malog naroda u istoriji covecanstva?Mi smo se smejali Bugarima dok su pokusavali da nas sve prisvoje,mada su za to imali malcice vise istorijskih prava.Zanima me:da li nam se neko smeje i ima li ikoga ko place nad sudbinom drzave Srbije i njenih gradjana? Jos bi me vise zanimalo:ko sve ove zamlate,hohstaplere i manipulante placa jer sumnjam da se sami izdrzavaju i istrazuju iz hobija i zelje da nesto saznaju i "otkriju" koristeci losu literaturu i izvodeci pogresne zakljucke.
Sreda 30.11.2016.21:00
Револуционар - који је остварио свој сан... Комуниста - који је остао доследан идеји....Држабник који је ... - бранио и (одбранио)своје идеале. Диктатура пролетаријата, је законитост прелазног револуционарног периода - Експропријације Експропријатора, а не лични "хир" некаквог "надобудног вође" ( и самозваног "диктатора" како му приписујете!) који тако "елиминше опозицију"...?! ( Шта је опозиција - Комунисти...? ) У условима ташистичког глобалистичког "окружења"...где је сваког дана претио интервенционизам и контра-револуција - одржати Социјализам као уређење државе (поред рђавог комшијеСАД-е!) био је велики подвиг и доказ...да ће радничка класа ипак једног дана - бити ГРОБАР буржоаске квази-демократије.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)