Ponedeljak 28.11.2016.
17:45
Vestionline

Kastro je bio Srbin?!

Reuters
Fidel Kastro ili Fidel Kastrović?!

U ovaj poduhvat se upustila jer je Kastro izjavio da je njegov otac Angel Kastro Kelt iz Galicije u Španiji, a to za istoričare po automatizmu znači - Kelti su bili Srbi!

Našoj spisateljici, koja je veliki deo života provela u Francuskoj, bio je veliki izazov da na osnovu Kastrove izjave "da je poreklom Kelt iz Galicije u Španiji" izvede smelo gledište da je poreklom Srbin.

- Nisam našla nijedan dokaz da Angel Kastro ne bi mogao biti Anđelko Kastratović! Srpsko-keltska idila nije okončana dok hemija čini svoje - objasnila je svojevremeno Dragoslava Koprivica za Alo! kada je njena knjiga bila u žiži interesovanja.

Na pitanje da li je našla dokaz da je Kastrov otac Angel zaista bio Anđelko Kastratović, isticala je da moramo da se oslobodimo terora falsifikovane istorije i raznih bečko-berlinskih i nordijskih istorijskih škola.

- Nema budućnosti onaj narod koji se odrekne svoje prošlosti. To nije otrcana fraza, nego najistinitija istina. Srpski istorijski koren je dubok, ali je sasečen! Srpstvo nije "hibridna nacija", Srbi su narod. Narod koji ima svoj civilizacijski identitet. Srbi su prva Evropa. Pitanje srpskog porekla vodi nas u pradavnu prošlost, a geografski od Atlantskog okeana do Tihog okeana. U sunovratu u kojem živimo moramo saznati ko smo da bismo opstali - izjavila je Dragoslava uoči izdanja knjige na španskom i izrade Kastrovog profila za korice od slova "Miroslavljevog jevanđelja".

- Ova knjiga je moj istraživačko-esejistički pokušaj da skrenem pažnju na istinitu priču o srpskoj prošlosti - poručila je.

Da sam napisala "Besmrtni Niče i srbski rod", ne bih pogrešila. Da sam napisala "Oto Bizmark i srbski rod", ne bih pogrešila. Aleksandar Veliki ili Ataturk, lista je velika, a priča ista. Proučavajući velike knjige i intervjue stranih autora sa Kastrom, saznala sam da je naš dalji rođak! Njegov otac je Kelt iz španske Galicije, malog mesta Lugo. Kubu dobro poznajem, ali Kastra nikad lično nisam srela. Krenula sam od Fidela Kastra, jer je to poseban Don Kihot ovog vremena, nosilac programa nade, lucidni intelektualac, koji me istinski inspiriše. Svi profesionalno ozbiljni i neucenjeni istoričari znaju da su Kelti Srbi - istakla je Koprivica uoči objavljivanja knjige, koja je tada i Kastru poslala knjigu posredstvom kubanske ambasadorke u Beogradu.

2024 © - Vesti online