Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 22.11.2016.
12:19
informer.rs A
Predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin i novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp preko posrednika uveliko dogovaraju podelu "zona interesa" u Evropi, pišu domaći mediji.
Utorak 22.11.2016.12:36
Да није било руског Цара Николаја не би било ни Србије . Николај Александрович 18 мај 1868 - 17 јул 1918.год. Зашто амери не воле корњаче ?? Зато што имају три прста . Какви су Амери без руке и језика ? Поштени .
Četvrtak 24.11.2016.23:20
Треба обратити пажњу на податак да ли ће Вучић бити позван на инагурацију Трампа 20. јануара идуће године. Ако га не позове, значи да је извисио код Трампа а онда ми је "ЕУ" задње прибежиште без заштите. Неће му помоћи ни НАТО. Ако Србија "припадне" Русији, Себија неће ући у "ЕУ". Оставка је једино решење нашег проблема а са њом одлазак свих оних који су се залагали за улазак Србије у "ЕУ". Живи били па видjели.
Četvrtak 24.11.2016.23:21
Стаљин је својевремено делио Европу по стратешким интересима некадашњег СССР-а. Југославија је била подељена 50%:50%. Путин неће одустати од тога, што значи да Србија, Македонија и Република Српска припадају руској сфери утицаја.
Četvrtak 24.11.2016.23:23
Председник Русије Владимир Владимирович Путин и новоизабрани председник САД Доналд Трамп преко посредника увелико договарају поделу политичког утицаја по Европи, тврде одлично обавештени дипломатски извори Информера. Двојица лидера усклађују ставове око тема које су кључне за односе САД и Русије. Осим питања Сирије, Блиског истока, Украјине и Кине. Обавештени тврде да Путин инсистира да у руску „зону интереса” осим Украјине уђу и Србија, Република Српска, али и Црна Гора, Бугарска, Грчка и Македонија! Трамп нема ништа против
Četvrtak 24.11.2016.23:23
Руски лидер од Трампа тражи да Русија, у складу са садашњом снагом и значајем на светској геополитичкој сцени, прошири свој утицај на читав Балкан. – Путин уз себе поред подразумевајуће Украјине, види Србију и Републику Српску, али и Бугарску, Грчку, Македонију и Црну Гору. Њему је изузетно стало да Русија буде кључни „играч” на Балкану због политичких, али и економских и безбедносних разлога.Трамп, бар према првим реакцијама, нема ништа против овакве поделе… Једино што је у Европи спорно јесте подела карата на Балтику. Путин, наиме, тражи од америчког колеге да као знак добре воље и искреног пријатељства повуче све офанзивно НАТО оружје из Естоније, Летоније и Литваније, али Трампу то није прихватљиво… – препричава извор за исти лист. И док се званичници Србије јуче нису оглашавали овим поводом, уредник портала „Нови стандард” Жељко Цвијановић оцењује да Путин и Трамп неће преговарати о класичној подели света попут Стаљина, Рузвелта и Черчила на Јалти 1945. године.
Četvrtak 24.11.2016.23:24
– Нећемо, дакле, бити део руске зоне у класичном „јалтинском” смислу, али ће Русија свакако у Србији бити присутнија као фактор политичког суверенитета и војне неутралности Србије. Долазе бољи дани за наш народ, али и за читав наш регион… – наглашава Цвијановић. Он процењује да се попуштањем напетости између Русије и САД ни једни ни други неће повући са Балкана, али ће се земљама с овог подручја отворити простор за јачање суверенитета. – Тај простор земље попут Хрватске и Албаније не прижељкују, јер немају капацитета да га искористе. Али тај простор би могао да препороди Србију и земље које јој нагињу, попут РС, можда и целе БиХ, Црне Горе без Мила Ђукановића и Македоније – подвлачи Цвијановић. Ми смо на маргини. С друге стране, спољнополитички аналитичар Бошко Јакшић сматра да постоје предуслови за састанак Путина и Трампа на којем би се разговарало о подели зона интереса, али да ми нисмо њихов приоритет. – Ми морамо бити свесни да постоје и за једног и за другог много важнија питања од Балкана и Србије. Ту пре свега мислим на Сирију и Украјину. Ако би тај евентуални састанак у будућности и личио на нову Јалту, Србија би била фуснота. Можда би се нашла на маргини тог папира на коме би цртали нове границе, односно сфере интереса Русије и САД – објашњава Јакшић.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)