Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 02.11.2016.
08:24
Tanjug,Vestionline A
Vest da je Federalni istražni biro otkrio još 650.000 elektronskih pisama Hilari Klinton unela je haos u kampanju pred same izbore u SAD, piše štampa na nemačkom. "To se zove oktobarsko iznenađenje - dramatičan obrt neposredno pre izbora", pišu mediji o američkoj kampanji. Klinton je u defanzivi, Trampu ide bolje.
Petak 04.11.2016.21:29
"Supružnici su koristili računar zajedno." Zasto svi hladno prelaze preko cinjenice da je Hilari supruga nekadasnjeg predsednika i da je definitivno posredno vrsila vlast vec u dva mandata? Amerikanci se hvale svojim zakonima a izgleda da nema nekog zakona koji zabranjuje da se zakonita supruga prethodnog predsednika uopste kandiduje. Pogotovo u slucaju Hilari koja je politicki veoma aktivna. Nije to neka tiha zenica iz senke kakve su bile neke supruge. Na kraju krajeva, zar se za brak ne kaze "Gospe moja obuci mi bilo, pa da sa njin budem jedno tilo"? Mnoge odluke se donose u krevetu, to se oduvek zna a Amerika prelazi preko toga!
Petak 04.11.2016.21:29
Prosto je neverovatno, da osoba koja je bila deo velikog broja skandala, kao i njen suprug, a onda i aktuelni koji 8 godina folira narod, ima ikakvu sansu na ovim izborima. Da je Tramp znao da se kontrolise barem u odredjenim situacijama i po nekim pitanjima, odavno ne bi brinuo za pobedu. Ovako ga placenicki mediji i milijarderi koji vode zemlju sputavaju.
Petak 04.11.2016.21:30
Hilari Klinton idalje ima jednu veliku prednost, a to je americki sistem glasanja koji je za vecinu verovatno glup. To je elektoralna mapa. U Americi je lako moguce da dobijes vise ukupnog broja glasova a da izgubis izbore. Da budem jasan to nije neka teorija zavera od strane Hilari ili tako nesto, sistem je takav vec mnogo mnogo godina. Da objasnim kako do toga dodje npr. u Njujorku glasa vas 10 i dajete tri elektoralna glasa, na Floridi vas 9 i dajete 3 elektoralna glasa, a u Kaliforniji vas 12 i dajete 4 el. glasa. Jedan kanditat osvoji Kaliforniju sa 12-0 razlikom, a izgubi Njujork sa 6-4 i Floridu sa 5-4. On na kraju ima 18-11 pobedu u glasovima, ali samo 4 od 10 el. glasova. Znaci svaka drzava glasa pojedinacno, a ne na nivou cele USA. E sad zasto je to bitno za ove izbore. Na ovim izborima se pogodilo da el. mapa favorizuje jako HRC. Tramp i ako uzme sve drzave koje su trenutno izjednacene ("battleground") to su Ohajo, FLorida, Nevada, Arizona i Severna Karolina, kao i da uzme drzave koje mu "pripadaju", on i dalje ne moze do 270 el. glasova nego ce mu faliti 3 glasa i zato mora da uzme neku od drzava koje trenutno "drzi" Klintonova, najvise sanse za to ima u Koloradu i Pensilvaniji, pa u Micigenu. Ovo je analiza da ljudi koji budu pratili rezultate znaju na sta da obrate paznju.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)