Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 25.10.2016.
08:01
Vestionline, Index.hr A
Dok tenzije između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država podsećaju na najteže trenutke hladnog rata, stručnjaci daju dramatično upozorenje o ruskom nuklearnom arsenalu: samo pet ruskih SS-18 raketa moglo bi da uništi celu istočnu obalu Amerike.
Četvrtak 27.10.2016.19:58
Америка СС-18 води под кодним именом Сатана, Руси је зову Воевода (војвода по нашки). Није ми разумљиво да неко има тако поремећен осећај да каже да је Руси зову „Сатан“. Мада се код нас захваљујући школованим „новинарима“ под окриљем разних обавештајних одомаћио Енглески уместо језика Сербскога. Ко зна… Одох да попијем ватер са шугер док ми се не деси блекаут и да не фал даун под тејбл од шокинг информејшн.
Četvrtak 27.10.2016.20:02
На могућност избијања трећег светског рата упозорава и руски посланик Сергеј Марков, члан Грађанске коморе, надзорног и консултативног државног тела у Москви, који тврди да би ескалација сукоба у Сирији могла да доведе до директних сукоба великих светских сила. Директан погодак пројектила „Сатан“ на Њујорк могао би да усмрти четири и по милиона људи, повреди још 3,6 милиона и да озрачи подручје у пречнику од скоро 1.000 километара. Алармантно је и то што би пројектил могао да буде опремљен са десет мањих бојевих глава, од којих би свака имала снагу од 550 килотона, а које би се могле распршити на пуно ширем подручју. Такав би напад било готово немогуће зауставити противракетном обраном.
Četvrtak 27.10.2016.20:07
Бог је створио земљу да се на њој живи а не да је неки малоумни политичари униште. Биће крај света али и нови почетак, како за кога. За оне који су верни Богу биће нови почетак, а за оне који су против Бога биће крај, али апсолутан. Многи су до сада покушавали да завладају светом или да га уништавају али су неславно завршили тако ће и ови који свима соле памет а сва зла долазе од њих. Не бој се уништења свдета бој се Бога и дај му славу и немаш се чега бојати, јер од њега нема веће силе.
Četvrtak 27.10.2016.20:10
Слаба тачка, не само САД него и целог Света, је управо Јелоустонски вулкан. Један од најмоћнијих на Свету. За његово активирање довољна је и експлозија у његовој близини и нуклеарне бомбе од 20-ак килотона. Ако би се он, не дај Боже, активирао избацио би толику количину прашине која би густо обавила земљину атмосферу дебљине 15-ак Км. На Земљи би настало вишегодишње опште помрачење. Уништен би био, највише због изостанка сунчевог зрачења те огромне количине избаченог вулканског ма-теријала који би прекрио земљину површину дебљине неколико 100 м, скоро сав живот на Земљи. Зато је једна и севернокорејска ракета дугог домета с нуклеарном бојевом главом довољна да оконча ову цивилизацију. Знају то амери. Свесни су своје слабе тачке. Мировни покрети у Свету би требали бити активнији и агресивнији јер не треба препустити судбину човечанства опакој мањини, ратнохушкачкој, похлепној олигархији. Којој ништа није свето до бога мамона. Ваљда је остатак човечанства, с данашњим технологијама, интернетом, мобилном телефонијом итд. могуће организовати за борбу против зла које је уништавањем свега око себе довело на руб опстанка нашу цивилизацију. Опште разоружање и међусобно веће поверење међу људима и народима су императиви за које се ваља борити.
Četvrtak 27.10.2016.20:11
Требало би да пишете о једној другој ствари. У случају нуклеарног рата, довољно је око 30 нуклеарних експлозија да дође до тзв. " нуклеарне зиме". У виске слојеве атмосфере би се дигла велика количина фине прашине која би спречила продирање сунчевих зрака на површину Земље. Наступио би дугогодишњи мрак. Температура би пала у проскеу за 15 до 30 степени. Људи би масовно умирали од глади и хладноће. На жалост, они који одлучују о рату и миру сматрају да ће моћи да преживе такво ледено доба....!!!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)