Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 20.10.2016.
04:11
Vestionline A
Fascinacija Titom i njegovim "socijalizmom s ljudskim licem" decenijama je postojala u Nemačkoj.
Subota 22.10.2016.00:11
Ова књига чуди само неупућене. Она је почетак заборава његових гадости и биће их још. Где су они, АНТИ АНГЛИСТИ, који наивно и провокативно приписују све српске муке Енглезима. Што оваква књига није изашла у Енглеској? Швабе ће тек да се баве њом јер је бар један њихов човек успео да среди Србе за сва времена, оно што није успео ни Беч ни Берлин са свим својим армадама. Од Берлинског конгреса па до данас Швабе јуришају да униште Србе и њихов укупни скор је мањи од скора њиховог копилета Амброза. То копиле није хтело чак ни дете да има са српкињама које су му биле верне слушкиње. Неће Герман да меша крв са српском. Швабама ја могу још и да опростим. Њихова мржња према Србима је патолошка и исконска, али овим затуцаним нашим Србима не треба опростити јер су га они промовисали, омогућили зверства, уништавали себе да величају њега, уништили свој народ зарад његове славе. Огавно је и мислити на сва та зверства према нама, а камо ли ћутати пред толиким лажима и злочинима.
Subota 22.10.2016.00:23
_____Титу се дивио и Химлер_____ Пирјевец је навео и да се Хајнрих Химлер, Хитлеров шеф програма истребљења Јевреја у концентрационим логорима, Титу у неком тренутку дивио као "човеку снажног карактера". - Он је заиста заслужио своју титулу маршала. Волео бих кад бисмо у Немачкој имали десетак таквих као што је он - записао је Химлер. Пирјевец је цитирао Едварда Кардеља како је он објаснио прогоне политичких неистомишљеника у Југославији: "Ако то не учинимо, Стаљин ће претворити Југославију у један ужасни концентрациони логор." Историчар је поменуо да се Титовом терору, конкретно прогонима ус-таша и че-тника, као и њихових симпатизера, али и оних које је Титов режим сматрао сумњивим по том питању, Стаљин дивио. Књига број непослушних "стаљиниста" који су прошли кроз мучилишта Голог отока, процењује на 15.000. Временом је Тито, пише Пирјевец, значајно ублажио своје методе, тако да су Стеван Дедијер, Милован Ђилас и Александар Ранковић, након смене, смели чак да путују на Запад. Пирјевец читаоце води даље кроз омекшавање режима и вербалног деликта, увођење самоуправног социјализма, отварање према Западу, сусрете с Вилијем Брантом, Џоном Кенедијем, Ричардом Никсоном, британском краљицом Елизабетом која је рекла: "Ако је он механичар, ја онда нисам британска краљица." Пирјевец пише да је Тито био слаб на згодне жене, да је имао изузетан апетит за фина јела и пића, уопште да је живео као хедониста. Навео је да Тито Нобелову награду за мир није добио само зато што су га минирали Совјети и, коначно, да наследника није имао јер је Едвард Кардељ, који је требало да буде тај, умро годину дана пре Тита. "Диктатори никад не успеју да оставе наследника", закључио је Пирјевец. (Вести)

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)