Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 21.09.2016.
15:37
Vestionline A
"Obaveštajne kampanje koje Rusija vodi na Balkanu u proteklih osam godina, od jednostranog proglašenja kosovske nezavisnosti, deo su strategije stvaranja mišljenja o Rusiji kao velikoj sili i moćnom savezniku, kroz minimalna ulaganja u vidu donacija uključenim zemljama", piše "Vašington post" uz opasku da ruska retorika nije u razlazu sa retorikom medija na Balkanu pa tako u Beogradu egzistira 109 organizacija koje rade na promociji rusko-srpskih odnosa.
Petak 23.09.2016.20:33
"Историјски, моћ Русије је зависила од балканских држава, и то из неколико разлога, а један од главних јесте тај што Руси сматрају како би уједињење свих Словена у тзв. пансловенизам било оптимално, јер тврде како постоји посебна веза између руског и словенских народа на Балкану.### Rusija je za vreme Petra Velikog (1672. - 1725.) bila u neverovatnom usponu: i ekonomski, i politicki, i vojno. Tada su slovenski narodi na Balkanu stenjali pod Osmanlijskim carstvom.Dakle, Rusija moze i bez balkanskih naroda biti mocna. Sa Rusima se na Balkanu danas moze sloziti samo Srbija, eventualno i Crna Gora. Bugarska je oparila prste i svrstala se uz Zapad. A kako bi Rusi uspeli privoleti Cehe, Slovake i (pogotovo) Hrvate i Poljake da se zagreju za panslovenizam - to je velika enigma. To nema nikakvu sansu da urodi plodom!
Petak 23.09.2016.20:35
Оно што запад највише боли јесте утицај Русије на Србију који није заслужен како они кажу минималним донацијама . Запад после промене власти 5 октобра јесте слао огромне донације Србији али народ то није осетио заслугом тадашњих властодржаца који су одједном имали џипове ,фабрике, виле без дана радног стажа. До агресије и бомбардовања Србије било је неке шансе да се Србија потпуно окрене западу , после тога шансе су минималне. Пети октобар би се свакако десио и без бомбардовања. То што је нама на власти последњи еврофанатик на планети то је зла судбина Срба која нас прати кроз историју . Срећом та унија је на крају свог постојања тако да ће једно јутро тај фанатик устати и погледати у своју политику која нема алтернативу . Зато народ и ћути на све глупости којима безалтернативни вожд жели да промени свест народа и направи их протестантима.
Petak 23.09.2016.20:37
Нико тако смишљено не ниподаштава и не заглупљује свој народ, као САД, сервирајући му лажи и измишљотине, да би сакриле своју међународну срамоту и промашаје. САД су Србију гурнули у наручје Русији. Нису могле да верују да Србе неће задивити њихова снага и моћ, и да ће их неће уплашити њихова безобзирност и дивљаштво у необјављеном прљавом рату. Американци ништа нису знали о Србима, уздали су се у своју надмоћ и прљаву пропаганду. Ми не морамо да им се светимо, осветиће им се сопствена глупост и похлепа. Сви су их прочитали!
Petak 23.09.2016.20:39
Да нису ови у ВП нешто побркали? Косову? Тешко да је тако. Да ли су они у САД толико заблудели и да су заборавили основни принцип међународних односа записан у бројним међународним уговорима и повељама - "принцип межународне мирољубиве коегзистенције" који децидно каже да су СВЕ државе и СВИ народи и њихова руководства једнаке, без обзира на величину и богатство. Па, ВП замера Русији што се често и на своју штету држи овога битног принципа. Можда ВП изгледа смешно да је Београд, Јереван... апосултно исто као и Москва или Вашингтон и да један Србин вреди ама баш тачно исто колико и један Американац. Ни више, али богме ни мање. И да не постоје "искључиви" ни народи ни државе, како смо могли бесконачно пута да чујемо од америчких лидера, а посебно од господина Обаме о "искључивости америчког народа и државе". И ако у ВП мисле да је Русија Србији "велики или старији брат" последњих 8 година, онда стварно ништа не знају о пореклу народа, језика, културе, а сада и економије. И Русија уопште не претендује да буде нама ни "велики ни старији", већ једноставно само равноправни брат или тачније сестра. Нема из Москве ни ултиматума, ни препорука, ни директива, него само помоћ и то ако је Београд тражи.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)