Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 24.08.2016.
08:43
Sputniknews, Vestionline A
Turski tenkovi intenzivno gađaju pozicije ID. Više od 70 ciljeva je pogođeno u području sirijskog Džarablusa, saopštio je Si-En-En Turk, pozivajući se na vojne izvore. Vojna operacija "Štit Eufrata" koju turska vojska izvodi na severu Sirije treba da eliminiše pretnje terorističke organizacije ID i pripadnika sirijskih Kurda, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.
Petak 26.08.2016.22:02
Ljudima jedna stvar nije jasna-međunarodni dogovori i konvencije, pravila ratovanja-to se sve potpisuje u vreme MIRA i tad se svi pridržavaju pravila, logično, igra još nije ni počela... Ali kad krene rat, koga briga za pravila ratovanja i šta smo juče potpisali, danas je nešto drugo, kad sklopimo novo primirje, onda ćemo da potpisujemo i nova pravila. Čisto da objasnim klincima oji nisu bili u vojsci kako stvari zaista stoje. I da-pobednik je taj koji na kraju odlučuje o tome ko se pridržavao "pravila ratovanja" i međunarodnih dogovora a ko ih je kršio. Tako da Vas lepo molim da prestanete da lupate gluposti, jer nemate dve blage veze o vojsci, odrasli ste u radijatoru, niste se u životu nikad ni pošteno potukli, a dolazite ovde da komentarišete najkompleksniji sukob koji se odigrao na planeti još od 2. sv. rata, možda i kompleksniji, jer se tada manje više znalo ko je bio protiv koga, dok se to na bliskom istoku ne zna, tačnije mi ne znamo.
Petak 26.08.2016.22:03
Situacija u Siriji je krajnje složena, možda i najsloženija od početka sukoba. Trenutno ne postoji jasna podela ko se protiv koga bori i ko je u savezništvu. Međunarodno pravo je pogaženo 1999. godine kada je raskomadana SRJ i ovo su samo posledice politike koja je ukinula državni suverenitet i pravo države da se bori protiv secesionizma. Sirija se komada između velikih sila. Turska krši međunarodno pravo pod izgovorom borbe protiv terorizma, a pri tome otvoreno podržava terorističke formacije u pokrajini Idlib. Sa IS-om je imala, a mislim da i dalje ima veoma problematične odnose tako da njihova borba protiv terorizma nije iskrena. Kurdi su propustili šansu da sa SAA sačuvaju Siriju i dobiju široku autonomiju na severu i severo-istoku Sirije. Napali su sirijske odbrambene snage (NDF) u Hasaki i gotovo potpuno ih potisnuli iz grada. Greše komentatori koji tvrde da Asad nema podršku lokalnih sunita. Da je tako kako tvrde, Asad bi davno pao. Međutim, teško je boriti se na tolikom frontu protiv velikog broja terorističkih grupa koje dobrim delom imaju ratnike uvezene iz inostranstva i pri tome uživaju finansijsku, logističku, vojnu i političku podršku iz inostranstva.
Petak 26.08.2016.22:04
Sirija, zemlja koja nestaje pred ocima celog sveta. Trenutno tu divnu zemlju komadaju razne armije i kriminalne grupe. Nekada raj na zemlji, pretvara se u gomilu rusevina a njeni stanovnici u beskucnike po celom svetu. Ovo je zlocin bez presedana u istoriji planete. Sve su zapoceli Amerikanci, svrgavanjem Sadama Huseina u susednom Iraku. Tako je nastala takozvana "islamska drzava" koja se siri po celom regionu. Potreba Amerike da rusi vlast u drugim zemljama stvorila je takozvanu opoziciju u Siriji. Kasnije su se u rat ukljucile na razne nacine : Saudijska Arabija, Turska, Izrael, Jordan, Katar, Francuska, Velika Britanija, Rusija ... Rezultat tih aktivnosti "medjunarodne zajednice" je potpuno unistenje sirijskih gradova i milioni izbeglica. Moze se reci da je na delu unistenje cele jedne nacije i hiljadugodisnje civilizacije zbog uskih interesa pojedinih zemalja.
Petak 26.08.2016.22:05
Amerikanci gube glavnog saveznika u Siriji. S obzirom da ovo dolazi nakon sastanka Putin - Erdogan, zakljucite sami. Pao dogovor, nesto kao, ti Kurde udalji od Amerikanaca, mi cemo Kurde od turske teritorije.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)