Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 21.07.2016.
10:30
Vestionline A
Organizatori neuspelog vojnog puča u Turskoj nameravali su da predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i njemu blizak krug ljudi optuže za podržavanje terorizma zbog pregovaranja sa Radničkom partijom Kurdistana (PKK) pre pokretanja vojne operacije protiv Kurda, objavili su danas turski mediji, pozivajući se na dokumenta koja je otkrila policija.
Subota 23.07.2016.21:55
Да су пучисти успели у намери свргавања Ердогановог режима, била би покренута истрага на темељу тезе да су Ердоган и његови сарадници починили кривично дело помагања наоружане терористичке организације, тако што су игнорисали припреме терористичког напада.
Subota 23.07.2016.21:56
Не треба им ништа веровати. Сви су они лажови, а и мухамеданци којима је дика и понос да заYебу некога ко није турчин и мурџа. Можда се они сада између себе покарабасише, али кад смо ми у питању мрзе нас и једни и други.
Subota 23.07.2016.22:02
Ranije su se postavljala ovakva pitanja: Нејасно је да ли у преврату икакву улогу има донедавни премијер Ахмет Давутоглу. Нејасно је и да ли пучисти имају макар тајну подршку Вашингтона, Брисела и Берлина. Zatim je izašla ovakva vest:Како се и могло очекивати, Ердоган је за покушај преврата оптужио присталице исламског проповедника и бизнисмена Фетулаха Гулена који живи у САД: „Иза покушаја државног преврата су присталице „паралелне државе”. Нека цео народ изађе на улице и тргове. Заверници ће бити сурово кажњени”. Zatim je objavljeno sledeće: Бивши турски премијер – Ахмет Давутоглу – стао је на Ердоганову страну и позвао народ и армију да га подрже.Турски министар правде Бекир Боздаг, као и сам Ердоган, за покушај државног преврата је оптужио покрет „Хизмет“ и његовог вођу Фетулаха Гулена. Пучисти држе као таоца начелника Генералштаба Хулусија Акара. ВРХ турске контраобавештајне службе је објавио да иза покушаја насилне смене власти у земљи стоје команде ратног ваздухопловства и жандармерије. Истовремено је оценила да је покушај преврата „доживео крах“. Портпарол шефа државе, Реџепа Тајипа Ердогана, изјавио је да ће се он кроз неколико сати „обратити нацији“. И гувернер Истанбу-ла Васип Шахин објавио је да покушај војног удара у његовом граду није успео и да је почело хпшење његових организатора. Ako su pobunjenici iz avijacije, onda je to odgovor zašto u Ankari još uvek odjekuju bombe. Posebno je zanimljiva izjava NATO-a - da nemaju informacija šta se dešava u Turskoj. Razumem da mi ne znamo, ali oni da su nešto propustili i da ne znaju?
Subota 23.07.2016.22:02
ХРОНИКА ВОЈНОГ ПУЧА У ТУРСКОЈ. КОМЕНТАР АНАЛИТИЧКОГ ЦЕНТРА КАТЕХОН Субота, 16 Јул, 2016 - 13:45 - Turkey ...Коментар Аналитичког цента Катехон: Војни пуч има очигледне геополитичке импликације. Догодио се после оштрог заокрета у односима Турске и Русије и промене става турског руководства према сиријског питању. Уочи овог удара, Бинали Јилдирим је изјавио да Анкара намерава да обнови односе са званичним Дамаском. То би, у суштини, значило радикалну промену целе геополитичке ситуације у вези са питањем Сирије и дошло би до колапса америчке стратегије у региону. Видевши да је Ердоган променио геополитички курс, Сједињене државе су одлучиле да иду на све или ништа и да користећи своје мреже утицаја у војним круговима, изведу војни пуч. ht_tp://katehon.com/sr/news/hronika-vojnog-pucha-u-turskoj-komentar-analitichkog-centra-katehon

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)