Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 13.06.2016.
10:52
Vestionline A
Većina bošnjačke dece u ponedeljak ujutru nije došla na nastavu, izjavio je direktor Prve osnovne škole Srebrenica Dragi Jovanović i ocenio da je reč o bojkotu nastave koji su preko federalnih medija najavili roditelji te dece.
Ponedeljak 13.06.2016.12:18
Bosnai Hercegovina nije ostavština Osmanlija – ta zemlja je postojala pre dolaska Turaka.Šta su to muslimanima (današnjim Bošnjacima) dobra donijeli Turci?Ništa!Turci su Bosnu podjelili na bosanski i hercegovacki i sandžacki pašaluk i od tada se nikada više nije sastavila, ali muslimani to ne vide.Turci su velika zabluda Bošnjaka,koji ako žele biti slični ostalim evropskim narodima, moraju se suočit sami sa sobom i jednom za sva vremena, za vijek vijekova, rasčistiti sa zabludama i islamističkom napašću koja ih je dohvatila i guši ih kao najopakija bolest. …
Ponedeljak 13.06.2016.12:19
“Bosna i Hercegovina je veštačka tvorevina u kojoj su tri naroda primorana da žive i zbog toga je treba podeliti!” On kaže da treba stvoriti muslimansku državu, a ostalima dopustiti da osnuju svoje nezavisne države ili da se priključe Srbiji i Hrvatskoj. Samo na taj način konačno bi se rešilo nacionalno pitanje svih naroda koji žive na ovim prostorima, dodaje Kisindžer.”Ne postoji bosanski jezik. Ne postoji bosanska kultura. Bosna je administrativna jedinica koja se sastoji od Srba, Hrvata i Bošnjaka, veštački stvorena u bivšoj Jugoslaviji koju su zapadne sile glupo priznale kao državu” – poručuje Kisindžer.Nezamislivo je osporavati pravo Srbima da organizuju i formiraju svoju državu na prostoru Bosne kada se zna da je Bosna bila srpska još od srednjeg vijeka.
Ponedeljak 13.06.2016.12:20
Današnji muslimani, koji su nastali na prostorima bivše SFRJ, su u ogromnoj većini slovenskog porekla.Ako su srpska plemena bila dominantna u Raškoj, Zeti, Bosni, Travuniji, Zahumlju, Neretvi, Usori, Soli i stvorila srpske srednjovekovne države, što je u istorijskoj nauci nesporno, pa kojeg bi to onda mogli biti porekla domaći muslimani po dolasku Turaka Osmanlija od kojih će primati islam?
Ponedeljak 13.06.2016.12:20
Mnogi viđeni islamizirani Srbi kroz istoriju, u dubini duše, nisu se odrekli svojih korena.Srbi su bili: Mehmed paša Sokolović, Ferhat-paša Sokolović, Omer-paša Latas, Osman Đikić, Avdo Karabegović, Mustafa Mulalić, Mustafa Golubić, Meša Selimović…
Ponedeljak 13.06.2016.12:22
Turci su u osvojenim krajevima dolazili u sela i kupili mušku hriššansku djecu te ih pretvarali u vojnike Janjičare. Sva pokupljena deca bila bi poturčena. Najstrožije i najnečovečnije kazne očekivale su svakog oca, koji bi popustivši roditeljskom srcu sakrio koje svoje dete. Da bi spasli decu poneki su ih sakatili, a u varošima su se trudili da ih mitom otkupe. Janičari, odgojeni hrišćanski dečaci, koji su uzimani kao danak u krvi, mogli su postići najviše položaje u državi.Ponajbolji su prevođeni u sultanovu gardu, i njih je očekivala lepa karijera. Tako se hrišćanskom, u glavnom slovenskom krvlju zasnivala glavna turska vojska, ona koja je rešavala sve pobede XVI veka. Ovim putem je i na turski dvor i u tursku vojsku došao velik broj našega elementa, koji je ponekad, svestan svoga porekla, kao čuveni Mehmed Sokolović. Formacija janičara izrodila se u kastu koja je počela da se uvećava. Izračunajte koliko je jedan takav dečak, u odrasloj dobi, mogao da poseje svoje sjeme u različite ženske osobe (nije morao da ima svoju ženu ili svoj harem)…. i koliko je njegovih potomaka moglo da nadalje širi srpski DNK.Ne zaboravimo da su Osmanlije uzimali najjače i najbolje dečake!Izračunajte koliko je naše dece,a i odraslih, sa Balkana odvedeno u Tursku tokom najmanje 2 veka. Šta mislite koliko danas ima Srba pod turskim imenima u Turskoj? ..
Ponedeljak 13.06.2016.12:23
Meša Selimović o muslimanima u Bosni: Ni s kim istorija nije napravila takvu šalu kao s nama. Do juče smo bili ono što danas želimo da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne možemo vise nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više ni toka ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kud da gledamo unaprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog riješenja. Preziru nas i braća i došljaci, a mi se branimo ponosom i mržnjom. Htjeli smo da se sačuvamo, a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo”… ….
Ponedeljak 13.06.2016.12:28
KO JE KOGA JAHAO U OSMANSKOM CARSTVU: Srbi su imali izvršnu vlast kao veliki veziri, kakvi bre sultani! Tako je samo u periodu od 1543. do 1612. godine, Srbija doprinela vođenju carstva s 13 velikih vezira, sedam njihovih zamenika, 23 vezira, osam admirala (kapudin-paša), brojnim guvernerima provincija i s bezbroj velikih defterdara (šefova finansija) i najviših administrativnih službenika.Za one koji su se za istoriju zainteresovali preko turskih se,rija i Sulejmana veličanstvenog: dovoljno je reći da je Hurem Ukrajinka i kći pravoslavnoga popa, rodila idućega sultana; Sulejmanov je djed Bajazit oženio je sprsku princezu Lazarevićku, a njeno vezivanje sa Bajazitom pokazalo se i kao najracionalnije rješenje za opstanak srpskog naroda i kasnije obnovljene države. Nijedna sultanija nije bila iz Osmanske imperije, toliko o čistoti loze: nijedan sultan nije bio čisto osmanske krvi.Omer-beg Sulejmanpašić Despotović, je sebe smatrao srpskim pesnikom, okupatorske vlasti su ga proglasile ludim, ali nisu smele da ga uhapse zbog velikog ugleda njegove moćne porodice, koja je dala 10 paša. Kada je Isak Vukcević,brat vojvode Stjepana Vukcevića prešao na islam, dobio je ime Isabeg Ishaković Hranusić, postao je kasnije prvi sandžakbeg Bosanskog sandžaka od 1454. do 1463. i osnivać grada Sarajeva….Milioni Srba žive u Turskoj!Jedan od njih je Hidajet Turkoglu, najbolji turski košarkaš svih vremena, čovek sa zapaženom NBA-karijerom, veliki prijatelj Vlade Divca i Predraga Stojakovića, iz vremena kada su sva trojica nosili dres Sakramenta. Njegovo sadašnje prezime na turskom znači „sin Turske“ a da njegovi preci nisu u Tursku otišli iz jednog malog sela u blizini Sjenice, Hido bi se danas prezivao Ramićević. To prezime nosio je njegov deda.Malo ko je znao da se u onoj dramatičnoj utakmici između Turske i Srbije dogodio sudar sadašnjih i bivših Srba. U postavi Turske bilo je čak pet igrača poreklom iz Srbije, sa prostora Sandžaka ili Raške oblasti. Evo ih: Hidajet Turkoglu, Semih Erdan, Sinan Guler, Ender Arslan i Omar Ašik.Svi oni, od Hide do Ašika, govore srpski, jer tako se govori u njihovim porodicama…., 80 posto turske košarke počiva na momcima iz Srbije, dok je preko 90 procenata odbojkaša te zemlje poreklom iz opština: Sjenica, Prijepolje, Tutin, Bijelo Polje, Novi Pazar…
Ponedeljak 13.06.2016.12:46
bosnjaci.....sve sto danas imate ZAHVALITE belosvetskom olosu i NATO zlikovcima!!!!Mi za sve sto danas imamo(pola BiH) zahvaljijemo kostima junaka,srpskih!!!Nama nije trebao ni NATO,ni rezolucije,ni zasticene zone,ni sankcije,ni vazdusni most....U tome se mi razlikujemo....Mi svoje zrtve nismo unovcili!!!!Njihova smrt je PONOS srpstva!!!!Mi ne trgujemo lesevima onih koji su ovu zemlju stvorili i odbranili!!!Mi nismo ,,Majke Srebrenice"!!!Nase majke su u bolu!!!Nisu u biznisu.....Mi ne ub,ijamo svoje ljude zarad sitnih interesa....Kod nas nema Markala,Tuzlanskih kapija,redova za hleb....Mi ne obijamo belosvetske pragove i kukumavcimo....Ne trazimo nikakvo sazaljenje i pomoc...Ne trazimo ni paznju....Ne trazimo nista....Ali,ovo sto imamo,necete nam uzeti!!!!
Utorak 14.06.2016.01:05
Ja sam penziju zaradio u Nemačkoj i naučio sam da se postojeći zakoni moraju poštovati. Neka se vlasti dogovaraju i rešavaju pitanja jezika, a deca treba da uče i završavaju školu. Meni ne smeta ćirilica i sistem obrazovanja i želim da mi dete pohađa nastavu, stiče znanje i završi školu - istakao je Bektić. Pametnom dovoljno.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)