Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 25.01.2016.
00:14

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/comments/all.phtml on line 36
A
Režiser i teolog, đakon Nenad Ilić iz Beograda nedavno je javno ocenio da je u Srpskoj pravoslavnoj crkvi na delu "grozno licemerje". Poručio je da je krajnje vreme "da se svi malo uozbiljimo" i da srpskim episkopima treba "hitno pomoći u upravljanju našom pomesnom crkvom".
Ponedeljak 25.01.2016.01:57
Napominje da je obaveza SPC misionarenje, "da ceo svet koliko on bude spreman privedemo Hristu i pravoj veri - pravoslavlju" i da "utoliko ima smisla komunicirati sa svima". - Ekumenizam da, ali samo kao pravoslavni ekumenizam koji ispovedamo u Simbolu vere - poručuje naš sagovornik........................................Covjek je djelimicno u pravu. I ja sam sebi i moj narod ponekad mi djeluje kao da smo "guske u magli". Znamo mi svoj cilj. Vecina naroda barem ali nikako da se usaglasimo kako do toga cilja doci. Sto se tice ekumenizma, sa nepravoslavnim, netrebamo stupati u nikakve veze. mogu i trebaju svestenici ako su u istom gradu da razmjenu iz pristojnosti koju rijec i popricaju. Mi nismo odstupili od vjere a ostali ako im se hoce vratiti ( mislim iskljucivo na "hriscanske" sekte koje su odstupile) niko im ne brani. Price o misionarenju sam cuo i prije i ona se nekako protezemedju nasim svestenstvom. Srbska Pravoslavna Crkva nosi taj naziv sa razlogom. Ona je Srbska. Kada svestenstvo i monastvo Srbsko bude u stanju da uistnu prenese Rijec Boziju do Srca barem 90% Srba i kada bar90% Srba bude uistinu Pravoslavno , onda nek im je prosto i nek idu u sireki svijet da misionare. Dotle to nije nista drugo doli Gordost i zamka necastivog.
Ponedeljak 25.01.2016.07:28
Управо тако, треба мисионарити прво у свом народу, јер 90% наших православаца не зна ни основно о својој вери. Огроман успех би био када би духовно едуковали бар половину од њих, али за то је потребно ићи у народ, саветовати их (бесплатно), објашњавати им шта и како да раде, како да се моле... Данас смо ми заправо нехришћанска земља, јер се свега око 5% назови верника труди и да живи хришћански. Остали углавном ни не знају шта то значи живети хришћански. Они се сете хришћанства само за славу, крштење, свадбе и сахране. Ту се и завршава њихово "хришћанство".

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)