Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 21.11.2015.
09:50
sputniknews.com A
Ruska avijacija dalekog dometa je po prvi put u Siriji koristila najnovije krstareće rakete X–101, piše list "Popular mehaniks".
Subota 21.11.2015.13:36
ало бре срби џаба вим тириванка. тако се радовасте и за време слободана али он рекно русима НЕ. он рекно белошенку НЕ да земим твој С300. да гаћам НАТО бато. ал је зато рекно ДА на НАТО. ДА на ШИППТАРИ. ДА на КФОР. сад ће исто уради онај његов министар на информацие ВУЧИЋ.
Subota 21.11.2015.13:49
јесам јесам фашшиста. признавам. како бре да нисам фашшиста кад сам радијо за НАТО бато и продо им све србске земље. посто си реалац
Subota 21.11.2015.13:55
Ако је СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ био амерички човек и фашииста зашто су онда САД потплатиле ОТПОР са 28 000 000 долара да скину СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА . Ако је Слободан Милошевић био амерички човек зашто онда Слободан Милошевић није желео Србију у ЕУ и НАТО .Ако је Слободан Милошевић био фашииста и амерички човек зашто су онда Проруси у Украјини на својим барикадама носили слику СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА .
Subota 21.11.2015.14:01
где пише да су потплатиле ОТПОР да га скину. кој ти то рекно јел НАТО??? а милошевићев адвокат сведочи да је оваи зно 12 милиарде из србиу. раде марковић је посведочио да је МИЛОШЕВИЋ одбијо да апси ОТПОР. лукашенко сведочи да је МИЛОШЕВИЋ одбијо С300 да нас брани од НАТО. крајишници из книн сви у командни ред сведочу да је МИЛОШЕВИЋ издо крајине. МИЛОШЕВИЋ је ударио санкције србимана дрину. МИЛОШЕВИЋ је наредио својим генералима да потпишу кумановски споразум и пустијо НАТО на косово ијако смо победили НАТО. ТО је лаж да проруси носу слику МИЛОШЕВИЋА то је било наших пар комуњара добровољаца на фронту у ДОНБАС. РУСИ тамо не носе ни слику на путина. НА ту слику за коју причаваш било је само пет људи.
Subota 21.11.2015.14:13
Отпор! је био омладински покрет у Србији који је организовао демонстрације и водио борбу за свргавање Слободана Милошевића са власти 2000. године. Покрет је формиран у октобру 1998. године као одговор на нове законе о универзитетима и медијима који нису одговарали студентима. У почетку, Отпор је имао само активисте на београдском универзитету. После НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије, Отпор је започео политичку кампању против југословенског председника Слободана Милошевића. Широм земље, полиција је сузбијала активности Отпора, скоро 2000 активиста је ухапшено, неке су и пребили. Током председничке кампање у септембру 2000. године, Отпор је започео своју кампању „Готов је“ изражавајући незадовољство Милошевићем. Та кампања је била један од кључних потеза који су допринели паду Милошевићеве владе. Отпор је на врхунцу своје делатности имао преко 70.000 активиста. Политичка партија После пада Милошевића, покрет је обећао да ће сузбијати корупцију. Међутим, изгубiио је много активиста, јер више није било толико велике мете после Милошевића, те је са падом напетости у друштву опало и занимање за Отпор. Отпор се трансформисао у политичку странку, а на парламентарним изборима 2003. године, освојили су само 62.116 (1,63%) гласова. На крају се Отпор утопио у Демократску странку (на челу са Борисом Тадићем) у септембру 2004. године. По угледу на Отпор, основане су многе прозападне организације у Грузији, Украјини, Албанији, области Оброна у Русији, Узбекистану, Либану, Хрватској, Киргистану, Египту.[1] Страна подршка и утицаји. Њујорк тајмс је писао да је Отпор функционисао захваљујући великом приливу новца из првенствено САД. Само једна од америчких организација је за рушење Милошевића одвојила 25 милиона долара. Од тога је Отпор, како кажу, потрошио неколико стотина хиљада долара само у једној години[2] Данијел Карингарт из Међународног републиканског института тврди да им је институт дао 1,8 милиона долара током 2000. године[2]. Многи антирежимски а уједно и прозападни покрети, имају слична обележја попут Отпора, па се често сматра да ове организације имају логистичку подршку из истог центра са Запада.[3][4] Неки студенти који су предводили Отпор су користили српске преводе књига Џина Шарпа о мирном протесту као теоретску базу за своју кампању.[5]

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)