Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 27.10.2015.
08:28
Blic A
Na jugu Rusije, u planinama iznad Sočija, mermerni holovi i panoramske terase hotel “Krasnaya Polyana” skoro su prazne. Izgrađen da ugosti lidere samita G8 2014. godine koji je otkazan zbog ukrajinske krize, sada je poslužio kao odlično skrovište godišnjeg sastanka na kojem Vladimir Putin i visoki ruski zvaničnici razmenjuju stavove sa inostranim naučnicima. Tema na stolu: namere Sirije i Rusije u ovoj bliskoistočnoj zemlji.
Utorak 27.10.2015.10:43
Otkada je "Istorijski" sporazum Kine i Rusije o gasovodu stavljen na tanak led i odlozen na neodredjeno vreme (projekat vredan 55 milijardi dolara) , a Turski tok odbrusio - jok , Putinu je preostala sirijska krvava pustinja . U ove komplikovane arapske zavrzlame uleteo Putin i ostao ziv ... Rusija je u ekonomskom nokdaunu samo nema ko Putinu to da saopsti.... Da li neko zaista misli da je SAD velesila samo zato sto ima najvise nuklearnih bombi , najvise nosaca , krstarecih raketa ... !? Tako se danas ne meri MOC .... SAD je najbogatija sa najvecom svetskom ekonomijom , a njeni tehnoloski izumi i tehnologija kurblaju danasnji svet - za razliku Rusija pod sankijama Zapada i uz to tesko podnosi pad cene nafte i gasa tako da jedva puni polovinu budzeta . Zakljucak tj. ishod je recesija , a ruski BNP ove godine manji je za 4% ! Kako sa reformama i kako pristupiti ogromnom trzistu Zapada i zapadnoj tehnologiji - kako kad zbog sankcija nije moguc !!! ??? Zar Putin ne shvata da je Zapad strasno veliko privredno trziste sagradjeno na temeljima VISOKE tehnologije - u svetu bez premca . Zapad je PROIZVODJAC visoke tehnologije , a Rusija cak nije ni korisnik takve tehnologije
Utorak 27.10.2015.13:26
Ajde zapadna "umna glavo" navedi koje su to visoke tehnologije koje zapad ima a Rusi nemaju. Mozda Ruske krstarece rakete putuju bez tehnologije o pogadjaju na srecu? Mozda putuju u svemir zahvaljujuci vracevima . Mozda jsu napravili elisu svog transportnog helikoptera slucajnom mjesavinom mat//erijala. Duplo je laksa od americki sto omogucava da trose duplo manje goriva i mogu da nose iste takve letilice pa i americke. Ko je izvlacio ostecene americke helikoptere. Sami sebe nisu nego su u pomoc zvali ruske. Ako to nije odraz tehnologije mozda je koka kola.
Utorak 27.10.2015.14:52
Pomenucu samo jedan primer - americki oruzani laserski sistemi su neprikosnoveni (buducnost modernog ratovanja) . Do danas je otkriven (ispijuniran) samo jedan program tj. projekat (Aurora) . Rusija nikada u svojoj istoriji nije nesto "veliko" , "znacajno" , "napredno" sama IZMISLILA (mozes slobodno da me demantujes ako znas za neki primer - ali nemoj ovako smesan i beznacajan primer kao sto je propeler helikoptera ) - a da nije ispijunirala (da nije Klaus Fuksa nikada ne bi imali A-bombu) !!! SAD je potrosila na trilione dolarana vojna istrazivanja u poslednje 2 decenije .Ono sto je neobicno jeste da, ne samo da Rusi i Kinezi ne znaju na sta je sav taj novac potrosen, nego ne zna ni 99,99% Amerikanaca ......( I jedni i drugi znaj samo za SPIJUNAZU) - Rusi i Kinezi verovatno znaju to i zato trose vise novca na vojnu tehnologiju nego na bilo sta drugo. Pored toga, hakuju vojne mreze SAD i servere vojno-industrijskih kompleksa kako bi ukrali što više informacije koje mogu iskoristiti za unapredjivanje svojih vojnih programa (jel treba pominjati Asanza i Snoudena !?) Sve u svemu, SAD pogadja ekonomska SPIJUNAZA koja predstavlja nacionalnu i dugorocnu stratesku pretnju po SAD....... Citat : - "U svom dokumentarcu „Svetska pitanja“, analitičar Džoel Skousen ukazuje na to da, iako će doći do Trećeg svetskog rata u skorijoj budućnosti, Rusija i Kina oklevaju da se uključe u bilo kakav oblik vojnog konflikta sa SAD zbog ultra tajne, napredne, vojne tehnologije Zapada." ....... Licno smatram da rat dolazi. Rusija nece sedeti skrstenih ruku dok se njena ekonomija potpuno unistava pred njenim ocima. Trenutno Rusija nije spremna na vece poduhvate (probleme) .... ali procitao sam negde da Dzoel Skousen smatra da ce do 2020.-2023. godine biti spremna.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)