Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 06.08.2015.
19:47
Tanjug A
Dokazni materijal za više desetina zločina počinjenih u "Oluji" srpsko tužilaštvo je prosledilo Hrvatskoj, izjavio je tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, koji je dodao da mu nije poznato šta je u tim predmetima urađeno.
Četvrtak 06.08.2015.21:07
Vukcevicu Smradu nemoj Srbe jos vise kaljati jeb-em ti sve zivo i mrtvo!!
Četvrtak 06.08.2015.21:19
Oficir Al Kaide Ali Hamad, državljanin Bahreina, koji je ove nedelje zatražio azil u Srbiji posle odležane 12-godišnje zatvorske kazne u Bosni, priznaje da je i lično za vreme rata u BiH učestvovao u stravičnim zločinima odreda „El Mudžahedin" nad Srbima.Ali Hamad kaže da sada sve priznaje zbog „griže savesti", i da za sebe ne traži nikakve privilegije. Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine predložilo je Vladi Srbije da Ali Hamadu omogući dolazak u Srbiju i svedočenje. Prenosimo delove njegovih ranijih svedočenja o zločinima:Najveći broj ubistava izvršio je Egipćanin Abu Mina, oficir zadužen za bezbednost i specijalne zadatke u odredu „El Mudžahedin". Mina je ljude ubijao motornom testerom i velikim nožem. On je ubijao zarobljene Srbe u Zavidovićima. Pred postrojenim mudžahedinima on je Srbima sekao glave sekirom i velikim nožem... Sekao je žive ljude motornom testerom, naređivao nam da nabijamo zarobljenike na kolac i da ih ostavljamo da umru u najgorim mukama...
Četvrtak 06.08.2015.21:26
Abu Mina je ub-io četrnaestogodišnjeg dečaka na području Orašca, gde se izvodila obuka pripadnika odreda „El Mudžahedin". Dečakovog oca su prisilili da gleda kako mu ub-ij-aju sina...U okolini Orašca lično sam video ub-istvo jednog Srbina. Pre ub-istva zarobljena su četiri katolička fratra, a trebalo je da budu razmenjeni za naše vojnike. Abu Maiz iz Saudijske Arabije je tada fratrima rekao: „Sada ćete videti kako mudžahedini ub-ijaju". Onda je pozvao Sabahudina. Dao mu je nož i rekao: „Mi ćemo ti omogućiti da ub-iješ jednog Srbina". Taj Sabahudin je, inače, bio invalid, nije bio sposoban za borbu... Tada je Asim Ramulju udario žrtvu i oborio je na zemlju. Držao mu je noge, a Sabahudin mu je seo na leđa i zaklao ga. Zatim je Abu Maiz odvojio glavu od tela i odneo je do zarobljenih fratara, terao ih je ljube odrubljenu glavu...Abu Maiz je pričao da je on zajedno sa Imadom El Misrijom, Abu Minom, Abu Mealijom, Abdul Barom i Abu Hamazom ub-io dvojicu Britanaca, novinara Bi-Bi-Sija.
Četvrtak 06.08.2015.21:35
Јесење Кише су назив за специјалну јединицу МУП-а Хрватске која је основана са циљем застрашивања и етничког чишћења српског становништва у Хрватској 1990-их година. Комадант ове казнене експедиције, која је бријила и преко 200 чланова, био је злочинац Томислав Мерчеп. Ова јединица је настала у Загребу средином октобра 1991. године, када је рат у Хрватској увелико трајао. Јесење Кише су имале своју злочиначку одисеју у Западној Славонији, Лици, Далмацији и Загорју, где су усмртили на хиљаде српских цивила и то на најмонструозније начине (ножевима, жицом, бренером, струјом и др.).О свим детаљима везаним за рад и злочине Јесењих Киша били су упознати цели државни и војно-полицијски врх Хрватске, али није ништа учињено да им се деловање забрани, а злочинци адекватно процесуирају. Ланац командовања у овој јединици био је такав да је Мерчеп издавао налоге усмено и свако од припадника Јесењих Киша ко је одбио да изврши наређење, сматран је за "Пету колону" односно издај-ника.За ову Мерчепову јединицу Јесење Кише, службeног назива Првa зaгрeбaчкa спeциjaлнa построjбa при МУП-у Хрватске важило је гесло: "Где ми прођемо, ту трава не расте!".
Četvrtak 06.08.2015.21:36
Како сами припадници ове злогласне јединцице кажу, у Госпићу је било довољно да сте Србин и да вас преко ноћи "нема". Први задатак Мерчеповим бојовницима у овој личкој варошици је био заузимање касарне ЈНА, што се и остварило 18. септембра 1991. када је касарна окупирана, а припадници југославенске војске заробљени. Након тога је уследило етничко чишћење Госпића и околине, где су учествовали и припадници Јесењих Киша. Настала је беспоштедна пљачка српске имовине и често је долазило до њихових међусобних сукоба због "неравноправне" поделе плена.Након завршеног "посла" у Госпићу, Јесење Кише добијају прекомадну у Пакрачку Пољану, где су добили инструкције за оснивање конц. логора.
Četvrtak 06.08.2015.21:39
Означава место свирепих злочина над српским или национално мешовитим цивилима у Западној Славонији у селу Пољана недалеко града Пакраца, које је починила јединица "Јесење Кише". У Пакрачкој Пољани од 6. октобра 1991 до 29. марта 1992. године, је уби-јено око 300 цивила Срба, без икаквих судских налога или доказа да су починили неко кривично дело. Жрте које су довођене углавном из Загреба, Пакраца, Кутине, Дарувара, Гаршенице и др.Поред Томислава Мерчепа, комадант у овој злогласној јединици био је Фрањо Немет. Томислав Мерчеп није лично учествовао у ликвидацијама српских цивила, али је често знао да им усмено саопшти: "Ноћас очистите та го*на", што је значило да поб-ију све затворенике. Убис-тво породице Зец Породица Зец је српска породица која је живела у Загребу до 7. децембра 1991. када су припадници Јесењих Киша (Синиша Римац, Игор Микола, Муниб Суљић и Небојша Ходак) уби-ли оца Михајла, мајку Марију и најстарију ћерку Александру (14), док су пуком срећом преживели син Душан и ћерка Гордана, који су евакуисани прво за Београд, а потом отишли у родно село свог оца у Приједор (БиХ), а касније за Бања Луку.
Petak 07.08.2015.00:44
Могли су да нам раде шта су хтели кад сам ја издао. Слободан Милошевић је српски херој, херој свих Срба католика и муслимана!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)