Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Sreda 24.09.2014.
06:07
R. Tasić - Vesti A
Duše stradalnika, srpske nejači, staraca, žena i dece iz mutne Drine i nebeskih visina, konačno su našle smiraj, pod ovim krstom i u ovoj svetinji njima posvećenoj, rekao je prota Rajko Cvjetković na osveštenju Spomen-kapele u Starom Brodu, u kanjonu Drine, nizvodno od Višegrada, za 6.000 Srba pobijenih aprila 1942. godine u krvavom ustaškom piru.
Sreda 24.09.2014.06:31
Nadam se da neko sve ovo sabira, jer sad treba iskoristiti priliku što su Hrvati u EU, i sve sasuti u lice strazburškom i inim sudovima. Jer vidim - kraja nema našem pobijenom narodu. Ne opravdavam nijednog Srbina koji je zgriješio prema drugome 90-ih, ali svega toga ne bi bilo da je bilo pravde u SFRJ. Najgore je kad se mi ljudi igramo Boga
Sreda 24.09.2014.06:48
Eto zbog ovih nasih Srba iz Focanskog okruga "copavi "mi je poslao rodjaka na Goli otok jer nije htio da sprovodi partijske direktive uperene protiv Srba iako je bio visoko kotiran u policiji .Ali njegove roditelje su isto tako spalili ustase u crkvi u Biljesevu.Imao sam priliku da razgovaram sa narodom iz tog kraja koji su pricali da su ustase devojkama dojke sekli i posipali so po zivim ranama.Zato nije nikakvo cudo sto se desavalo u zadnjem ratu jer kako gledati krvnika da ti se smije u lice i zivi pod zastitom komunistickog rezima.
Sreda 24.09.2014.07:09
- Bilo bi lepo da drzava postuje zakon Koji je donela o pronalzanju i otkopavanju tajnih grobnica komunistickog rezima? Bilo bih vreme da obezbede pare za to i da se jednom za svagda otvore i prebroje mrtvui ubijeni crvenim terorom. Ali ne u Srbiji niko nije nasao ni za shodno da se izvine zrtvama...Naravno Srbijom i dalje vlada isti komunisticki duh uvijen u demokratske preobuke ali sa pokradenom imovinom oteteo od strane dedova"oslobodioca" Dedinja i sire! -PS: Krajne je vreme da Srbija potpise Prsku deklaraciju o komunistickim zlodelima ako joj je stvarno stalo do demokratije!
Sreda 24.09.2014.10:15
Ćutalo se ali se znalo.To nije opravdanje za nas Srbe što smo posle rata zaboravili svoje žrtve i poverovali ustašama.To nam se debelo osvetilo pri raspadu SFRJ a i danas nam se sveti.Nikako na shvatimo da nas krvati mrze,ne ne vole već mrze,a mi ih i danas vučemo za rukav i ne možemo bez njihove ljubavi-mržnje.Treba ih pustiti nek idu putem kojim su uvek išli,ponašati se kao da ne postoje,a ne zaboraviti da su tu u blizini sa svojim koljačkim nožem.
Sreda 24.09.2014.11:15
Никад заборавити и никад опростити!! Погане хијене увек треба држати на нишану! Познато ми је ово наше стратиште, где је наш народ пострадао трагично, по до сада познатим подацима више од 6000 невиних људи, НЕВИНИХ, битно је да учимо нашу децу томе, да студиозно прикупљамо све податке, почевши од најситнијих, да све то имамо у глави, да све ишчитамо, простудирамо, послушамо предања преживелих, да ништа што је могуће не остане скривено! Једно од најмасовнијих самоубистава у историји је било тада, када је 320 српских девојака скочило у набујалу Дрину да их усташе не би черечиле и масакрирале! Браћо Срби, НЕМА ЗАБОРАВА И НЕМА ОПРОСТА! НИКАД ОПРОСТИТИ, НИКАД!!
Sreda 24.09.2014.13:31
Човек да се запита, какав смо ми то народ када ћутимо о стварима које људска историја не памти од најстаријих дана? Међутим, феноменологија садо-мазохизма и ауто-шовинизма у Срба није тако проста како се можда некада чини. Срби су тешко могли да контролишу све своје пучеве и преврате укључујући и оне 1903и1945. Свакој власти од тих је било заједничко да им је највећи труд био да не повреде Хрвате ни по коју цену, а то се касније пренело и на последњег председника тог гроба Српског народа - Југославије. Чувати братство и јединство као зеницу ока свога је значило да се ћути о свим повађеним зеницама ока, прекланим вратовима мученим и силованим девојкама, наравно српским. И опет Јово на ново.
Sreda 24.09.2014.17:12
"...Ovde su se desila tri zla - prvo mučko ubistvo 6.000 srpskih civila, drugo zlo zaborav kome smo ovo sveto mesto prepustili sa ljudima koji su ovde živeli i nisu smeli reći da su iz Starog Broda nego "sa Drine" i treće - da su zločinci proveli u miru ostatak života, a da ih nikad niko nije ni opomenuo šta su nam učinili - rekao je kum kapele Hadži Goran Krlić....." Šta reći na sve ovo a ne zaplakati....?!
Sreda 24.09.2014.17:22
Rođena sam sredinom 60-ih...znači u komunizmu! Odrastala sam uz "praznike" 29. novembar....1. maj i 1. januar....Krsna slava Sv Nikola je obilježavan porodičnim ručkom i ništa više o tome sem da se tog dana jede riba i ništa mrsno....Nisam znala ni za Božić ni za Vaskrs....tuga...:-( Pamtim samo da je mene i brata majka vodila kod njenih i da smo kod bake i djeda dobijali farbano jaje.....! ZAŠTO OVO PIŠEM OVDJE NA OVOJ TEMI? Samo da dočaram ko su bili komunisti i koje su oni bili zlo....BAŠ ZLO !!!
Sreda 24.09.2014.17:30
Dobar dio mog života sam zakinuta za radosti Božića i Vaskrsa a vjerujem na žalost da je tako bilo i većini mojih vršnjaka...Zakinuta sam ne svojom krivicom za odlaske u Crkvu....i dan danas na sve te velike crkvene praznike meni se samo plače................ PS: "....evoluciji je trebalo 1000 godina da od majmuna napravi čovjeka a komunizmu samo 50 da od čovjeka napravi majmuna....! " iz filma PROFESIONALAC
Sreda 24.09.2014.17:40
Kad mi je bilo 21 god. u banji Igalo dobijem cimerku negdje iz HR i prvi dan ja imam kulturološki šok jer prvi put vidim krunicu i čujem molitvu...?! Ja pojma nemam i u šoku gledam ženu....?! Nju svakodnevno baš u periodu molitve obilazi 1 časna sestra iz njenog kraja i razgovaraju o meni do tada nepoznatim temama! Ja se nađem danima u neprilici jer ne znam da li im ja smetam mojim prisustvom i uopšte šta da radim? Par dana kasnije ta časna mene pita..." KOJE SAM JA VJERE?..." Zbunjeno slegnem ramenima u čudu i odgovorim sa..."NEMAM POJMA".... Nikad dok sam živa neću zaboraviti zapanjeni pogled te časne sestre i prodoran pogled njenih očiju.....
Sreda 24.09.2014.17:50
Kući kad sam došla ispričam mojima o tome i upitam da mi razjasne šta me ta časna uopšte pitala i šta je to vjera....?! Tada ja sa mojih 21 godinu saznam da sam pravoslavka a da je moja baka očeva majka katolika!!! ( Kod nas u Boki kotorskoj ima puno katolika starosjedelaca u Kotoru i Tivtu tako da je samim tim i puno mješovitih brakova.) Tada saznam i šta je vjera i šta je Bog i kako se krste jedni a kako drugi.....! DA LI MOŽETE DA SHVATITE KAKO JE MENI TADA BILO...? Nikada ocu nisam to oprostila što sam zakinuta i zbog njegovog tvrdokornog komunizma živjela tolike godine u neznanju !!!
Sreda 24.09.2014.17:58
Kada je počeo onaj nesretni rat i raspad SFRJ samim tim je došao i veliki priliv izbjeglica iz HR. Sa mnogim ljudima smo se sprijateljili i pomagali im na sve moguće načine i tako mi je jedna moja vršnjakinja pričala da je išla u školu gdje je njih svega 3-5 đaka bilo pravoslavci ali su morali da subotom idu u crkvu i uče vjeronauk....I TO U ONDAŠNJOH HR KOJA JE BILA U SASTAVU ONDAŠNJE KOMUNISTIČKE SFRJ !!!
Sreda 24.09.2014.18:10
Drugi slučaj žene vojnog lica : Žena mi je pričala da je sredinom 80-ih u bolnici u ZG morala da leži i održava trudnoću. Tada je ostala zapanjena jedne subote kada je katolički sveštenik došao da ispovjeda trudnice koje su bile na klinici i samim tim nisu mogle ići u crkvu.....??? ŠTA OVO SVE GOVORI? I JA I MOJI VRŠNJACI U HR SMO RASLI U ISTOJ ZEMLJI ALI NIKAKO I U ISTOM DUHU !!! ONI SU SVI OD MALIH NOGU VRLO DOBRO ZNALI DA SU KATOLICI I ODGAJANI SU U TOM DUHU........A JA SA OVE STRANE SAM PROŠLA OVAKO KAKO SAM NAVELA U GORNJIM KOMENTARIMA !!!
Sreda 24.09.2014.18:31
Zato su kod nas ovamo nakon rata crkve ruinirane, satjerivana stoka u njih, popovi su izvrgavani ruglu tako što bi im komunisti kačili zvono i jahali ih kao magarad i tako ih izvrgavali javnom ruglu samo zato što su pravoslavni sveštenici! Rođak mog djeda koji je u Sremskim Karlovcima završio Bogosloviju 1941. je od strane komunista sa još 20-ak sveštenika zločinački mučen i živ bačen u jamu kod Podgorice....!!! Eto to se sve znalo a godinama prećutkivalo u ime bratstva nam i jedinstva.... ZBOG ĆUTANJA I ZATAŠKAVANJA ISTINE NAMA SE SVAKIH 50 GODINA I DEŠAVAJU POKOLJI I GENOCIDI...! DOSTA JE ĆUTANJA! UČITE SVOJU DJECU DA ZNAJU KO SU I ODAKLE SU .KO SU IM PRETCI A KO NEPRIJATELJI...!!!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)