Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 17.09.2014.
22:21
Vestionline A
Za manje od 24 sata znaćemo šta su Škoti odlučili - idu li dalje svojim putem ili ostaju u društvu sa Englezima, Velšanima i delom Iraca. Ako prevagne secesionistička polovina Škotska će postati najmlađa država u Evropi, koja za razliku nekih koje su se odvojile i bile priznate, ne mora da brine o izgranji svog identiteta. Jer, kada kažemo Škotska svi imamo ustaljene slike u glavi... kilt (koji nose i članovi britanske kraljevske porodice), viski, gajde, škotska (karo) šara, stenovite i peščane plaže koje zapljuskuje Atlantik, zelene visoravni, kameni, mračni i hladni zamkovi, vuneni štof, ovce, najstariji fudbalski derbi, Šon Koneri, Endi Marej, film "Hrabro Srce"... Na šta vi pomislite kada neko pomene Škotsku?
Četvrtak 18.09.2014.10:03
Samo od vas Skota zavisi dali ce vam Englezi i dalje podizati te suknjice i karati vas u bulju. Ako ostanete sa njima spasa vam nema....
Četvrtak 18.09.2014.01:52
Hajde, neka se ne loze mnogo kao da narod i sirotinja raja o necemu odlucuje. Palo na pamet nekom iz Komiteta 300 da se malo igra referenduma i "demokratije", a bere profit kako god da se odluci. Unapred isplanirana sarada.
Četvrtak 18.09.2014.01:54
Nema od ovog nista. Nema govora o rasturanju Velike Britanije! Videcete, nazalost... Evo, tvrdim to. Datum i vreme su na mom komentaru.
Četvrtak 18.09.2014.01:57
Moskva i sve antiglobalisticke snage moraju ozbiljnije da porade na sofisticiranim metodama za ubacivanje autenticnog semena razdora medju clanicama NATO. Tek bi se tada moglo govoriti o primetnom i efektnom rascepu u zlocinackoj koaliciji. Tek tada bi se nazrelo Sunce na horizontu. Ovako, sve ove "demokratske" skaske su sarena laza. Mrak se nastavlja.
Četvrtak 18.09.2014.02:13
Nije bitno da li ce se Skoti odcepiti sada ili ne. Ali, bitno je da su progovorili nakon 300 god. Pandorina kutija je sada otvorena, i ovo se poglavlje nece bas tako lako zavrsiti. Ako se ne odcepe sada, pitanje ce se provlaciti do sledeceg referenduma. Ubacena je jabuka razdora. A sta ce biti na samom referendumu, ne znam. kazu 49% je za, a 51 % protiv odcepljenja.. Bice jako gusto u svakom slucaju. FBIH im ne gine, u svakom slucaju. (povuci-potegni, pa dok ne pukne)
Četvrtak 18.09.2014.02:36
Mozda ste u pravu... mnogi se od nas nadaju, jer bi se ostvarila ona poznata poslovica - Ko drugome jamu kopa, sam u nju pada! Medjutim, sve ovo meni lici na neku vrstu zamazivanja ociju lakoverne javnosti. Sve je to fingiranje, izigravanje "demokratije", a da sustina autoritarnog sistema ojacanog brutalnom silom ostane netaknuta. Nesto po sistemu da "svako moze da vice protiv vlastodrsca", osim sto "to vlastodrsca ne dodiruje i on nastavlja po svome"... Uostalom, procitajte ako vas ne mrzi jos jednom sta sam, zapravo, gore napisao. Nisam ni pomislio da je bitno da li ce se SADA otcepiti ili ne... pise gore.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)