Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 21.08.2014.
06:37
M. Roknić - Vesti A
Nakon nedavnog ustoličenja, zagrebački mitropolit Porfirije Perić pre dva dana bio je u gostima kod zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića. U šturom saopštenju objavljeno je samo da su dvojica verskih prvaka razgovarali o "okolnostima crkvenog i društvenog života u Hrvatskoj, dok su vezano za aktuelne sukobe u Ukrajini, Bliskom istoku i u Iraku pozvali vernike i Katoličke crkve i Srpske pravoslavne crkve na molitvu za mir".
Četvrtak 21.08.2014.06:54
Naravno, bilo bi zanimljivo čuti i kako bi tekao dijalog dvojice prelata o Alojziju Stepincu, za koga je kardinal Bozanić više puta ponovio da je "bezgrešan", a koji je o NDH govorio da je "Božje delo", a za pravoslavlje da je "najveće prokletstvo Evrope". ?????????????????????????????????????????????????????????? NSDAP-UNIJA PRIMILA POTOMCE NDH-A I SADA SPROVODI GENOCID SVETSKIH RAZMERA SALJU ORUZJE PLACENIKE " SVE U IME VRATIKANSKO-DJAVOLIJE SEKTE KOJA VEC HILJADAMA GODINA UBIJA SVE STA IMA 2 NOGE.......... + SRBI I SRBIJA NIKADA KATOLICI BITI NECE PRE CEMO RATOVATI DO POSLEDNJEG +
Petak 22.08.2014.21:40
Nije tacno pravoslavna crkva nikad nije vodila krstaske i slicne ratove i uvek je bila stradalnicka pogotovo Srbska i Ruska . Nemoj stavljati u isti kos katolike i pravoslavce to je OOOGROOOMNAAA razlika. A sada zasto se druzimo sa sektasima to je drugo pitanje, to je pitanje i za posrnulu drzavu i za narod koji je sludjen kao i za Srbsku crkvu koja je izmrcvarena 20 godina raznim konkordatima u kraljevini i 50 godina josifovim progonima, i 15 godina demokratskom MULTI MONDIJALSKOM MLATIMUDNOSCU, i koja pokusava da na miroljubiv nacin bude u saglasju sa drzavom koja ide u pogresnom smeru od 1918g.
Četvrtak 21.08.2014.10:09
dobro... kad već neće "pastiri" da brinu o svom plemenu Pravoslavnom, tu su Ziloti ili Stara vera naših predaka... pa nek ovi pravosalvni fratri budu duhovnjaci "pastvi" u svojoj kući... ako ih i tamo budu hteli...
Četvrtak 21.08.2014.10:46
Plus... mada ni prađedovi naši nisu imali loše poglede na svet i misli povezane sa tim - u smislu Bogova koji su odabrali njih ... ;o)
Četvrtak 21.08.2014.11:07
VERA, RELIGIJA Sama reč »religija« (lat. religio) to je veza. Veza s kim? Sa Bogovima, sa kosmičkim silama. Sve religije ne traže veru. Postoje religije koje se baziraju na veri, a postoje i religije koje se baziraju na znanjima. Hrišćanstvo – to je religija koja se bazira na veri, a mnogoboštvo ili vedizam (od reči veda – znanje), - bazira se na realnim znanjima koja se mogu proveriti. Realnim znanjima nije potrebna vera. Naprimer, Pitagorinoj teoremi nije potrebno da li Vi u nju verujete ili ne. Vi je možete znati ili ne znati. Shvatati ili ne shvatati.
Četvrtak 21.08.2014.11:51
hahahahahaha evo dežurnih "minusara" kojima je trebalo skoro sat vremena da ukapiraju (ili da "izguglaju") šta i o čemu smo razgovarali ? pozdrav tebi !
Petak 22.08.2014.21:52
Nasi preci su izabrali ispravno svoju veru . Nije Stefan Nemanja pogresio u izboru, Video je u Hristosu istinu, put i zivot kao i u odluci svog sina istinitu i iskrenu veru. Zato ga je bog nagradio da mirotoci i da daje lozu 800 godina staru. sto moras priznati da je cudo Bozije. BLAGO ONIMA KOJI VIDESE I POVEROVASE, A JOS VISE ONIMA KOJI SAMO SVOJOM VEROM POSVEDOCISE HRISTA. ISTINITA VERA MRTVE VASKRSAVA. NASU VERU SU POTVRDILI NASI PRECI I SAM GOSPOD KROZ VEKOVE. Drugi i treci putevi nisu potrebni Srbskom narodu. Uz Hrista do pobede.
Četvrtak 21.08.2014.12:54
Što se tiče ovog susreta našeg mitropolita Porfirija i njivog kardinala treba samo jednu stvar imati na umu. Katolička crkva ,od crkvenog raskola do danas vodi prema nama istu nasilnu politiku. Pogledajte samo mjesta gde su se skupljali potpisi za referendum o ćirilici. 90% u katolčkoj crkvi.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)