Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 19.07.2014.
18:48
Beta A
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Doboju da će predložiti da se Srbija i BiH zajedno kandiduju pred međunarodnom zajednicom za neke od velikih regionalnih projekata.
Nedelja 20.07.2014.07:29
Премијер Србије Александар Вучић данас је саопштио да ће Србија Републици Српској у понедељак уплатити милиона евра помоћи за отклањање последица од мајских поплава. Намеће се логично питање, како је могуће да Србије помаже некоме, а ни сопственим грађанима није у стању да помогне?Александар Вучић данас је изјавио да ће Србија у понедељак уплатити милион евра помоћи Републици Српској. Да ли је могуће да је Србија у стању да помаже другим државама када ни сама себи не може да помогне?
Nedelja 20.07.2014.07:30
Осврћући се на изјаве премијера Србије, чини се да је ту одлуку донео самостално и самовољно без сагласности Владе Србије или грађана.„Пола моје фамилије је у РС, пола у Србији, рођен сам у Београду, цео живот живим у Србији, али срце не можете да поцепате“, рекао је Вучић.Кога је брига што се пола Вучићеве фамилије налази у Републици Српској? Да ли му то даје за право да са државним новцем ради шта год пожели?Апсолутно је срамна ова одлука премијера јер се о њој у јавности уопште није дискутовало. Ко му је дао за право да новац прво донира другим државама док његови грађани тапкају у месту јер је држава спора?
Nedelja 20.07.2014.07:31
Да будемо јасни, није никакав проблем да се помогне Републици Српској, али прво је потребно помоћи својим грађанима јер се налазе у идентичној или можда горој ситацији. Да ли Србија заиста има тај луксуз да помаже некоме у овом тренутку када и она сама тражи помоћ?Где је ту логика?Многи грађани поплављених градова су незадовољно брзином исплате државне помоћи. Грађани Обреновца су одржавали протесте јер Влада није почела са исплатама помоћи. Много сматрају да ће им држава у потпуности окренути леђа.
Nedelja 20.07.2014.07:32
„Немам основне услове за живот. Све ми је уништено. Тапкамо у месту, јер немамо услова да опремимо своје куће, не добијамо ни минималну материјалну помоћ“, прича за “Дојче веле” Кристина Шустић, студенткиња из Обреновца.„Како време одмиче, све што се дели људима који су угрожени изгледа смешно и јадно. Црвени крст још увек ради на једном пункту, али већ пети дан даје паштету и неку смрдљиву рибу. Ми јесмо изгубили све, али нисмо маргинализоване групе, а изгледа као да нас бацају под ноге.“Србија и Република Српска су обе претрпеле велике штете током поплава. Процена штете у Србије је око 1,5 милијарди евра, а у Републици Српској око 150 милиона КМ или око 77 милиона евра.
Nedelja 20.07.2014.07:32
Након “успешне” донаторске конференције, Србија ће добити само 200 милиона евра помоћи, али зато има довољно новца да донира другим државама.Треба помоћи суседима, али Вучићу, прво помози свом народу који те је тако лудог ставио на ту функцију!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)