Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Sreda 02.07.2014.
14:18
politika.rs A
Zvaničan stav Srpske pravoslavne crkve (SPC) o kanonizaciji kardinala Alojzija Stepinca predat je ministru spoljnih poslova Vatikana Dominiku Mambertiju tokom njegove posete Beogradu, saznaje "Politika". List navodi da sadržaj pisma nije poznat, ali da je nesumnjivo da SPC ne gleda sa odobravanjem na najave da bi Stepinac mogao postati svetac.
Sreda 02.07.2014.14:32
To pokazuje OPET VRAZENI VRATIKAN U AKCIJI...........gle sta rade ustase u ukrajni sve dinamo zagreb huligani..........krvatska cuti za desni sektor bore se vise no hiljade krvata...........NADAM SE DA CE IH STIC RUSSKA PRAVDA..............JER SAMO MRTVI USTASA JE DOBAR KRVAT..........
Sreda 02.07.2014.16:21
Pogledaj samo tu facu perverznjaka. Pravi homoseksualac-pedofil, perverzan do krajnjih granica, a pritajeno zlo. Gotovina neodoljivo podsjeća njuškom na njega. Ti bi pucao u sliku mu, a ja bih dupe brisao. Proizvodio bih tolet papir koji bi se zvao Alojz Stepinac, i njegov lik bi bio na reklamama i ambalaži. Kad te neko pita "Čime dupe brišeš", kažeš fino srpski da te cijeli svijet razumije sa osmijehom od uveta do uveta: "Brišem Alojzijem Stepincem!"
Sreda 02.07.2014.14:27
E da su PRAVI POBEDILI U RATU sad bi opet NASA VOLJENA SRBIJA BILA OD GRCKE DO POLOVINE AUSTRIJE-samo vrazeni vrag nedade da se DOBRO OSVETIMO NACISTICKO-USTASKE NEPRAVDE KLANJA UBIJANJA GENOICIDNOG ISTREBLJENJA SRBSKIH CIVILA............ PAMET U GLAVU SRBSKA RASSO SAMO MISLITE OVAKO.............DA ZAJEDNICKI JEZIK NADJEMO I SRBSKU POLITIKU VODIMO KOJA NAS VRACA NA PRESTO SVETA " NASEGA"................ UTEMELJENA U NASOJ KRVI VENAMA I SRCIMA ZIVIMO DA +POBEDI SRBIJA+..........NISTA TUDJE NIKAD NIJESMO DIRALI AL NASE HOCEMO NATRAG CAK ZA CENU 3-4-5 SVETSKOG RATA...........ZLATNA CCCC
Sreda 02.07.2014.14:46
Papin djakon (na latinskom) priziva Lucifera na uskrsnjoj misi na proslavi Uskrsa 2012g, snimljeno sa prevodom, ukucati na "You Tube" " Full Blown Lucifer Worship At The Catholic Vatican". trajanje klipa 9:20sec
Sreda 02.07.2014.15:30
Marco Aurelio Rivelli (1935.) Autor knjige o Alojziju Stepincu ”Nadbiskup genocida” klerofašizam. Ukazuje se na odgovornost katoličkog klera za progone i ubojstva Srba, Roma i Židova, te na povezanost crkve i ustaškog režima Knjiga je vrijedno povijesno djelo. - Vaša knjiga „L’Arcivescovo del genocidio“ (Milano ’99, Kaos edizioni) probudila je veliku pozornost zbog dokumentacije glede genocida počinjenog od strane ustaša Ante Pavelića prema pravoslavnim Srbima u godinama ’41–’45 u što je bio također upleten katolički kler s odobrenjem kardinala Stepinca, koji je tada bio primas Hrvatske, za to da je i on odgovoran za progon i zločine počinjene između 1941–1945g. postoji mnogo dokaza.
Sreda 02.07.2014.15:35
II DEO ------ Autor posvećuje dobar dio svojih podataka Stepincu i religioznoj stvarnosti u kojoj se pod utjecajem katoličkog fanatizma razvio najgori oblik zločinstva unutar NDH. Riječ je o radu koji je trajao skoro dvadeset godina. Ono što me je navelo da privedem knjigu kraju jeste dokument potpredsjednika američke države Stuarta E. Eizenstata gdje se bez dvojbe govori o ubijanju 700.000 Srba ’41-’45 godine o čemu su saznanje imali i Saveznici i Vatikan. Skrivanje više nije bilo moguće. Američki dokument je bio načinjen povodom potrage za blagom koje je ukradeno židovima. počevši od Internacionalne konferencije održane na tu temu u Londonu ’97. uz sudjelovanje 41 zemlje.
Sreda 02.07.2014.15:42
zdravo svetska slavo!, Eto moj skroman doprinos svima dobro namernima koji zele da se informisu cak i preko interneta u pdf izdanju, mogu da pogledaju knjigu Viktora Novaka, izdatu u Zagrebu, pod nazivom: "MAGNUM CRIMEN". Dokumentovano poucno stivo o klerikalizmu ili klero-fasizmu u hr.
Sreda 02.07.2014.15:44
Crkva uči i djeluje protivno učenju Isusa, Krista! Gdje i kako? Podsjetimo se: nadbiskup Srakić je (ne tako davno) iz očaja pokušao poslati Isusa u hrvatski Sabor da opameti sabornike. No, zamislimo, Isus najprije dolazi biskupima i vidje što je Crkva učinila s Njegovim životnim djelom! Progovora na sav glas! Kao Isus naučavao sam ljubav prema neprijatelju i nenasilje. Učio sam i poštivao božju zapovijed Ne ubij! A vi i vaše pape u Vatikanu? Postavili ste se u moje Ime iznad naroda kao apsolutni monarsi i diktatori crkvene države iz koje ste pripremali i pripremate te vodili i vodite tzv. „pravedne“ratove u Moje ime Pobijeni su milijuni ljudi u ratovima koje ste vi pripremali i vodili
Sreda 02.07.2014.15:46
II DEO --------- Kao Isus pozivao sam sve ljude na bratstvo i poštivao njihovu slobodnu volju. A vi? Krvavo ste progonili i progonite one koji drugačije misle i vjeruju. Svojim stoljetnim huškačkim parolama odgovorni ste za pogrome Židova. U Moje ste ime uveli bestijalnu inkviziciju. Ognjem i mačem širili ste crkveni nauk u Moje ime i stoga imate na savjesti genocid nad Bogomilima, Katarima, Srbima, Indijancima i još mnogim drugima. U Moje ime klevećete i progonite još i danas religiozne manjine, komuniste, agnostike i ljude drugog uvjerenja. To je zloraba mojeg Imena.
Sreda 02.07.2014.16:04
Vatikan priznao umešanost u genocid Prilikom nedavnog saslušanja u sudskom postupku Alperin vs Vatikanska banka, lični advokat pape Benedikta je priznao da je Vatikan bio umešan u genocid kojeg je počinila Hrvatska, kada je ubijeno više od 600.000 Srba i Jevreja. Advokat Džonatan Levi pokušava da sudskim putem natera Vatikan da plati reparacije žrtvama genocida. Tvrdi da je Vatikan sa Nacističkom partijom učestvovao u ovom strašnom zločinu i optužuje Vatikansku banku za posleratno pranje novca i dobit od genocida. Još je strašnije da je advokat pape imao hrabrosti u svom nastupu pred sudom da tvrdi da je Vatikan imao pravo da učestvuje u masovnim ubijanjima jer je to dozvoljavao zakon.
Sreda 02.07.2014.16:05
II DEO ---------- Da bi stvar bila jasnija, jeretik prema Kanonskom zakonu, je osoba koja nije odana papi ili ne sledi crkvena učenja, što u očima crkvenih zvaničnika opravdava ubijanje nevinih ljudi, kao što je bio slučaj sa Srbima, Romima i Jevrejima za vreme Drugog svetskog rata. «Isti Kanonski zakon važi i danas,» kaže pisac knjige “Vatikanske Ubice”, Erik Jon Felps. «Vatikan opravdava ubistva time što se stavlja iznad zakona i koristi postojeći (Office of Inqisition) Zakon o inkviziciji kako bi uništio sve one koje smatra da su nevernici (jeretici) i koji ne ukazuju potpunu odanost i poslušnost papi.»
Sreda 02.07.2014.16:13
Đavolje sluge u odori "božijih" pastira, Stepinčevi koljači u službi /nadbiskupa genocida/ i vatikana Lukas piše: "Franjevac otac Brzica se hvalio da je lično presekao vrat više od hiljadu Srba. Drugi vatikanski popovi ubice su bili "očevi": Filipović-Majstorović, Bralo, Kamber, Ćurić, Moguš, Klarić, Vukelić, Medić, Prlić, Pilogrivić, Cvitan..." (Lukacs, Ibid, str. 457-458 beleska 74č Lauriere, str. 95)
Četvrtak 03.07.2014.11:09
fra petar brzica(student prava i kasnije pripadnik franjevačkog odreda),pobedio čuvenog žileta friganovića,poklavši za noć 1360 Srba,srpolikim nožem Graviso,a kasnije nazvanim ''SRBOSJEK''
Sreda 02.07.2014.16:16
Šta se čudi "naša" crkva, pitam se?! Izuzetna vizionarska besjeda monaha Danila sa Atosa iz 1998. o ekumenizmu naše crkve: https://www.youtube.com/watch?v=28iqK1MjvFw

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)