Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
40
Sreda 25.06.2014.
02:42
S. Princip - Vesti A
Pod nazivom "Asasin", australijski komercijalni TV-kanal Devet objavio je u nedelju uveče dokumentarni prilog o Gavrilu Principu. Asasin je, inače, prema većini rečnika "osoba koja nekoga (poznatu ili važnu ličnost) ubije iz političkih ili finansijskih razloga".
Sreda 25.06.2014.03:21
O Srbiji prosudjuju potomci masovnih ubica, engleskih kolonista koji su istrebili prave Australijance, Aboridzine, i dan danas kriju te brojke. Nije mi jasno cemu ovoliki clanak. Njihova braca po Englezima i najvecem genocidu ikad pocinjenom, Amerikanci, kao i izvorna matica svih zala Engleska, u svojim skoloma uce decu ovo sto su Australijski mediji samo preuzeli. Cemu dakle cudjenje, cemu senzacija? Jel zato sto nije jasno kako to Bec priznaje odgovornost za rat a linija London-Vasington i dalje blati Srbe? To je zato sto se na zapadu nista promenilo nije, samo nama mrena jako sporo silazi sa ociju. Anglosaksonci su uvek bili smrtni neprijatelji Srba, sve ostalo i svi ostali su sitnice.
Sreda 25.06.2014.03:44
Aussies ( tako zovu bijele Australijance u Down-under) samo do prije desetak+godina su imali sluzbeno na snazi "white-british-policy". Sta reci vise o takvom narodu .......... nista.
Sreda 25.06.2014.03:54
Od kolonista u Australiji, Engleza je bilo daleko manje nego Skota i Velsana. Takodje ne moze se govoriti o istrebljenju Aboridzina jer u tzv "Crnom ratu" izmedju doseljenika i Aboridzina je stradalo 183 doseljenika i 362 Aboridzina i bilo je 312 zarobljenih Aboridzina, a bilo ih je izmedju 5-15 000 U 1 s ratu Britanija je imala milion zrtava, posle 2 svetskog rata Srbija je dobila mnogo teritorija upravo zbog podrske Britanije, cak je bilo "prepucavanja" izmedju Britanaca I Rusa jer su Britanci dali veliki komad Srbima od bivskih Bugarskih teritorija. Britanci su davali cuvenu granicu Virovitica-Karlobag-Ogulin ali je kralj hteo da bude kralj i hrvata i Slovenaca, sto nas je skupo kostalo
Sreda 25.06.2014.04:08
Ovo je iz britannic-e, Kaze se da je Princip dao Austrijancima izgovor za 1 sv rat Gavrilo Princip, (born July 25 [July 13, Old Style], 1894, Obljaj, Bosnia—died April 28, 1918, Theresienstadt, Austria), South Slav nationalist who assassinated Archduke Francis Ferdinand, heir to the Austro-Hungarian throne, and his consort, Sophie, Duchess von Hohenberg (née Chotek), at Sarajevo, Bosnia, on June 28, 1914. Princip’s act gave Austria-Hungary the excuse that it had sought for opening hostilities against Serbia and thus precipitated World War I. In Yugoslavia—the South Slav state that he had envisioned—Princip came to be regarded as a national hero
Sreda 25.06.2014.07:36
Ипак су нам нанели више штете него користи,односно од њих никакве користи никада нисмо ни имали.
Sreda 25.06.2014.12:39
Da li su nam naneli vise koristi ili stete to je diskutabilno i moralo bi se zaista ici u detaljna istrazivanja, medjutim sigurno je da u Britaniiji nigde ne pise u istorijskim sveskama da je Srbija kriva za 1 sv rat. Sami Englezi poprilicno brinu o svojim ljudima i milion zrtava ih je pogodio, i dan danas drze komemoracije i secanja za svoje poginule borce- i samim tim im nije bas Gavrilo Princip posebno simpatican no svima je jasno da je Princip samo jedna figura u velikoj igri. Takodje ako je bilo sukoba na relaciji Britanija- Srbija, to nije bilo zbog mrznje ili plana za unistenje jednog naroda- vec cisto sukob interesa, a kao odrasli ljudi valjda trebamo to svatiti, a ne izmisljati.
Četvrtak 26.06.2014.01:15
To je diskutabilno za Britanca, to jest tebe. Po toj logici ni Turci nam nisu naneli nikakvu stetu, samo ako ti odes tamo da zivis.
Četvrtak 26.06.2014.23:45
Ne kazem da nisu naneli nikakvi stetu, ali nisu nas okupirali, jedini direktan sukob smo imali krajem 90-tih medjutim i drugih 20-ak zemalja je ucestvovalo. Do momenta kad je Blair preuzeo mesto premijera koji je bio Americki pijun Britanci su nam bili blago naklonjeni kao sto mozes videti link dole. Nemacka je prva radila protiv nas, a posle joj se pridruzila Amerika- a posle su gotovo svi bili protiv nas jer su nasi politicari bili poprilicno nezgodni za pregovaranje, a i na samom terenu se svasta desavalo.
Četvrtak 26.06.2014.23:49
Kao prvo, pokusavam da iznesem svoje misljenje koje je utemeljeno na nekim cinjenicama, koje cesto prilazem u vidu linkova, i iskreno, vec mi je dosadilo neprestano vredjanje i nekulturno ponasanje, od psovanja majke, do pretnje Srbosjekom itd... Ako ne mozemo da razgovaramo kao ljudi. i ako sam tolika smetnja- slobodno reci i ja cu napustiti ovaj portal, posto mi nije cilj da se svadjam i vredjam. Mislim da je zalosno sto vlada tolika netrpeljivost i toliki nizak nivo kulture, i ako sam licno bio bezobrazan prema nekom- Izvinjavam se.
Četvrtak 26.06.2014.01:24
A verovatno si slucajno izostavio vec sledecu recenicu: Born into a Bosnian Serb peasant family, Princip was trained in terrorism by the Serbian secret society known as the Black Hand Dakle, prijatelji Srbije koliko i ti.
Četvrtak 26.06.2014.23:40
Crna ruka jeste po sadasnjim terminu teroristicka organizacija, sto i nasi istoricari takodje potvrdjuju- clanovi ove organizacije su 1917 godine osudjeni- neki na smrt neki na dugogodisnju robiju.
Sreda 25.06.2014.12:29
Ja znam prijatelju da ti zivis u engleskoj, ali vecih go***a od engleza nema na zemaljskoj kugli... Prvo kad kazes medju kolonistima je bilo vise Velsana i Skota, onda prvo reci cijoj drzavi su oni pripadali i da li su dobrovoljno prebacivani tamo ili nasilno (zbog sitnih kradja i sta ti ja znam kojih sve gluposti) samo zato sto nisu englezi??? Ovo za stradanje Abordzina necu ni komentarisati, to sto si napisao je presmesno... Britanija je imala milion zrtava, manje nego Srbija, a koliko je imala jedna a koliko druga stanovnika? Oni nisu branili Srbiju, vec svoje kolonije... Kojih bugarskoh teritorija? Srpsko govorno podrucije dolazi do reke Iskar, nadji na karti pa vidi ko je cije dobio...
Sreda 25.06.2014.12:47
Da, zivim u Engleskoj- pa samim tim i dobro poznajem situaciju. I tvoje vidjenje situacije jednostavno nije tacno, ako imas neku potvrdu o tvojm teorijama stavi lnk, medjutim kao prvo granice Skotske i Velsa, a i Irske su odredjene prilikom ujedinjenja, tako da Englezi nisu imali interesa da etnicki ciste od Skota/Velsana; a u kolonije su slani kriminalci- toj je tacni, a i njima je to vise odgovarala isto kao i interesima Britanije, a posle toga su i mnogi siromasniji emigrirali. Sama Irska i Skotska su poprilicno neplodne zemlje, sto je razlog za veliki broj imigranata. Slican slucaj je bio sa odredjenim delovima Italije i sl. Sto se Aboridzina tice- najveci zlocin je bio segregacija
Sreda 25.06.2014.13:01
Oprosti, ali ja svoje znanje ne zasnivam na "linkovima"... I da su bile definisane granice (jesu, al su ih postovali koliko i amerika iracku), opet manje stanovnistva znaci manji uticaj... I ta emigracija siromasnih i gladnih isto je izazvana od strane engleza pomocu an Gorta Mor u Irskoj... Ma nema najveceg zlocina, tvoji englezi su unistili kulture i narode Severne Amerike, Australije i mnoge druge sirom sveta... Danas tih naroda skoro da nema, a jos manje njihove kulture... englezi su najveci genocidni narod na svetu...
Sreda 25.06.2014.14:02
Granice su definisane i nisu se menjale od onda, sto mozes fino proveriti. slobodno upitaj nekog Skota. "englezi su unistili kulture i narode Severne Amerike, Australije"- neke kulture jednostavno nisu dovoljno velike da bi opstale, tako da su naprimer i neki narodi koji su bili na podrucju Srbije nestali ili se asimilirali sa danasnjim Srbima. Isto tako Americki Indijanci nisu bili niti narociti brojni niti civilizacijski uznapredovali, a pitanje da li bi im se broj povecao da nije bilo dolaska Evropljana. Sami Britanci su dali autonomiju Indijancima- I u Americko-Britanskim sukobima, vecina Indijanaca je bila na strani Engleza. Spanci su bili mnogo gori, a i Portugalci.
Sreda 25.06.2014.14:17
чуј сад ово - "неке културе нису довољно велике да би опстале" - па је зато сасвим природно да дођу јачи и да их сатру, јел ? Иначе - одакле ти идеја да култура правих Американаца (индијанаца, како иу називаш) није опстала ??
Sreda 25.06.2014.14:36
Upravo tako, nestale su mnoge velike kulture- Vavilon, Asirija, Fenicani, Kartagena itd... Takodje su se mnogi narodi utopili u okolini, sto se desilo i na nasim prostorima dolaskom Srba i Hrvata pa se autohtono stanovnovnistvo utopilo u kulturu i prhvatilo i jezik. Kultura Americkih Indijanaca je totalno na margini, i oni vese stoi prodaju suvenire nego sto zaista zive starim nacinom zivota.
Sreda 25.06.2014.14:44
Ајде нађи ми тог узнапредовалог западњага којем ће успети да направи Тера прету коју су затуцани индиоси са лакоћом правили. Решићеш свет глади и помора ако помогнеш да дођемо да таквог генијалца
Sreda 25.06.2014.23:58
Nisam siguran koja je poenta ovog komentara, do sad si imao mnogo dobrih i nadam se da ovo nije samo da bi se "kontriralo". Svako je u nekoj grani nauke bio napredan, medjutim narodi u Americi nisu imali tocak odnosno kotac, kako vec kazes i u mnogim stvarima su zaostajali.
Četvrtak 26.06.2014.21:53
Није то контре ради, него неозбиљно је да целу једни грану људског рода деградираш. Ја сам ти да пример да су и те како били напредни само животна филозофија их је гурала у смеру који није ни био налик европском. Ти људи су успели да од јалове земље у Амазонији створе најплоднију земљу тзв Тера прету од које данашњи Бразил и те како има користи. Само има једна зачкољица модерна цивилизација напросто не уме да понови тај рецепт. Друге примере нећу ни да наводим, можда један иригациони системи древних Инка сувишно је говорити колико су напредни били.
Sreda 25.06.2014.18:18
Nisu bili narocito brojni??? Sine 50 MILIONA starosedeoca Amerike je ubijeno!!! englezi ne bi smeli njemcima a da kazu za hitlera... "neki narodi koji su bili na podrucju Srbije nestali ili se asimilirali sa danasnjim Srbima." Koji su to narodi??? Daj mi i jedan dokaz za neki narod na Helmu a da nisu Srbi??? Po tome ispada da su Srbi asimilirali Srbe... Spanci i Portugalci jesu bili isto krvnici, ali ni blizu ko englezi.. "neke kulture jednostavno nisu dovoljno velike da bi opstale" I posle ove izjave nemamo vise sta da razgovaramo... Vidi se kako nasa g cim odu vani postaju gori od tih koji su ih tamo docekali...
Četvrtak 26.06.2014.00:06
Ocigledno da se necemo sloziti, no u svakom slucaju moram jos jednom da ponovim da su Sev Ameriku naselili ne samo Britanci vec i ostali (Engleza je bilo najmanje od Britanaca)- kad je recimo SAD imao referendum o jeziku- Engleski jezik je za dlaku pobedio Nemacki, sto se tice stanovnistva Sev. Amerike nije ih bilo 50 miliona, a takodje veliki broj je umro od zaraznih bolesti jer njihov imuni sistem nije bio "navikao" na neke bolesti pa su citava mesta umrla od grioe i slicno.
Četvrtak 26.06.2014.00:16
Sto se dolaska Srba tice na Balkan- kad su dosli oni su bili manjina, ali su verovatno bili napredniji od naroda koji je ziveo tamo pa su "nametnuli" svoju kulturu i jezik. Ako se secas iz istorije- postojao je tzv "Ilirski pokret" jer su i nasi i Hrvatski naucnici pre smatrali da smo mi potomci Ilira (sto nije iskljuceno) Gledajuci haplogrupe, kod Srba haplogrupa koja je cesta kod ostalih Slavenskih naroda nije izrazena- ima je oko 10-15 % najcesca je haplogrupa I, a to je grupa ljudi koja je na ovim prostorima "prezimila" hladno doba- posle je bilo jos par naseljavanja- medju kojima su i Srbi, koje je najverovatnije Slavensko pleme kao i Hrvati, i mi smo ustvari mesavina tih naroda
Četvrtak 26.06.2014.14:56
hahahahhahaha, pa dal si ti normalan??? njihov imuni sistem nije navikao na bolesti sa njihove zemlje??? Veoma je tesko razgovarati sa covekom koji nema pojma o cemu prica... Prijatelju, mani se ovih tema, stvarno imas ogromnu rupu u svom znanju...
Četvrtak 26.06.2014.01:27
Da Englezi, nisu terorisali svet nas svih pet kontinenata, istrebljivali citave narode i pljackali citave civilizacije. Engleski je stigao na ove kontinente kroz Beolingua kurseve. Jbt dugo nismo imali takvog blesometra poput tebe.
Četvrtak 26.06.2014.01:45
Pa svako ima svoj teret, i Rusi su imali svoju ekspanziju i Spanci i Portugalci i Nemci i Turci, i Mongoli itd... Ne vidim zbog cega ste se toliko uvatili za Engleze i gde je poenta, tj vidim da vesti stalno stavljaju tendenciozne artikle iz Engleske koji su zapravo lose prevedeni- kao npr "zmije nam ubijaju decu" itd.... Mislim da smo od vecih sila verovatno s Englezima imali najmanje direktnog kontakta.
Četvrtak 26.06.2014.01:13
Par stotina starosedelackih zrtava na citavom kontinentu? Jel to bilo neko aboridzinsko letovanje ili tajm -ser? Da pricam o poznatoj polisi slanja sopstvenih robijasa na taj kontinent necu ni da pricam, to izgleda samo ti ne znas. A tek ova umobolnost o britanskom zalaganju za srpske teritorije je za Ginisa. Kako na berlinskom kongresu tako i posle Isv.rata Britanija je otvoreno radila protiv Srbije i posle I Sv.rata uspeva da ie izbrise sa mapa sveta. Dok smo bili neprijatelji u XIX veku, Srbija je postojala kao drzava, cim su nam oni postali saveznici - nestaje. Da ne govorimo o 27.martu. Meni je zao sto ti tamo zivis iako tebi nije, ali istoriju ne mozes da promenis.
Četvrtak 26.06.2014.01:54
To je u podatak iz "crnog rata" bilo je zrtava i pre i posle, no ni blizu ciframa koje vi govorite. A u principu veci su problemi u Aboridzinima bili u Australiji kao nezavisnoj drzavi. A Englezi nisu toliko popularni u Au bas zato sto vecina potomaka nisu ENlgezi vec iz ostalih delova. Ne kazem da ne treba da ne mrzite Engleze, to je vasa stvar mrzite ih koliko hocete- ali nemojte izmisljati, vec lepo recite, i nemojte da novine prave budale od vas sa tendencioznim pricama- vec proverite ko je sta rekao. "Srbija je postojala kao drzava, cim su nam oni postali saveznici - nestaje" - po cemu to tvrdis? UK i Srbija su uspostavile diplomatske kontakte jos 1837 godine, medjutim kontakti su
Četvrtak 26.06.2014.02:08
uvek bili ograniceni tako da se zapravo o Srbiji uvek malo znalo, i danas vecina Engleza/Britanaca slabo zna sta o Srbima- sto samim tim znaci da nema ni mrznje, kao sto ni Srbi ne mrze stanovnike Butana. U svakom slucaju gotovo niceg nema u odnosima pogotovo sto su Britanci i Rusi imali nekakvu vrstu precutnog dogovora- Rusi nece dirati u Indiju ni njihove pijunske zemlje, a Britanci nece gurati ruke u Rusku interesnu zonu i njihove pijunske zemlje. 1903 je bio prekid diplomatskih odnosa zbog atentata na kralja Aleksandar Obrenovica, odnosi su se nastavili 1906 i bili su opet neprimetni do te mere da su Britanci totalno bili zateceni prvim svetskim ratom. U 1 svetskom ratu U 1 sv ratu
Četvrtak 26.06.2014.02:16
je Britanija bila saveznik Srbiji i u samom startu je osnovan fond za pomoc Srbiji- a sredstva iz ovog fonda su bila bespovratna, a ne kao od Francuza na kredit. Od negativnog- Britanija je podrzala nezavisnost Albanije sto se nije svidjalo Srbima, mada kad gledamo sada nismo sacuvali ni CG ni Makedoniju tako da tesko da bi sacuvali i Albance Britanci su takodje posle 1 sv rata dali politicku pomoc i tokom pregovora su Srbi dobili dobar komad novog teritorija upravo zahvaljujuci Britancima- medjutim jedan dio toga se nas kralj odrekao u korist Hrvata jer su ovi to zahtevali i zbog toga su usli u Jugoslaviju, tj da bi sacuvali teritorij. Pre, za i posle 2 sv rata smo imali dobre odnose
Četvrtak 26.06.2014.02:23
90-tih su nam Britanci bili dosta naklonjeni ispocetka, ako proveris videt ces da je Lord Owen bio naklonjen nama i priv planovi koje je on predlagao su bili povoljni po nas; no nsu prihvaceni i rat se nastavio i s vremenom se odnos pogorsavao- a pogorsavao se i sa ostalim razvijenim zemljama, sto se Kosova tice, Englezi su bili za to da sever ide Srbima a ostatak da se odvoji no ovo se nije svidelo ni Srbima, ni Albancima a ni Amerikancima tako da je to otpalo- a meni se takodje to cinilo kao najbolje resenje u svakom slucaju da li Kosovo moze da bude dio Srbije je pitanje, licno se slazem da ne mozemo kotrolisati 2 miliona Albanaca i tu bi uvek bilo vise stete nego koristi...
Četvrtak 26.06.2014.02:39
http://www.nacional.hr/clanak/57562/granic-za-madein-lord-owen-je-trazio-da-baranju-prepustimo-srbiji http://www.bol-chat.com/news/view/932-Grani-Hrvatska-je-sa-SAD-om-dogovarala-Oluju-u-BiH/ iz ovog teksta: Granić, koji je vojne akcije diplomatski pripremao, rekao je da se Oluji i operacijama u BiH iz strateških razloga protivila Velika Britanija koja je optužbama da je Hrvatska u Oluji provela etničko čišćenje željela diksreditirati HV i spriječiti njene zajedničke operacije s Armijom BiH i HVO protiv bosanskih Srba. Radilo o sukobu dviju strategija - britanske koja je bila za promjene međunarodnih granica Hrvatske i BiH te američke koja je mir željela postici bez promene granica.
Sreda 25.06.2014.04:18
Sotone jednom trebaju da shvate; najbolji je onaj lovac koji ukoka najveću zvjer. Kad je Gavro Franca upucao, tad se crni probudio đavo.
Sreda 25.06.2014.04:27
Ko aždaju ubije, terorista nije, Princip Franca, Obilić Murata njevo ime, čistije od zlata, oduvjek je tako ako niste znali. vječiti su protivnici suprotni morali.
Sreda 25.06.2014.04:37
Beč priznaje odgovornost? i ti si ga nasjeo na njihovu propagandu; ono što je izjavio austrijski predsednik ono je vrhunac licemerja.
Četvrtak 26.06.2014.01:30
Potpuno si izleteo iz konteksta. On je bar izjavio a pogledaj Erazma, predstavnika ovih prvih o kojima pricam. Zamisli one Engleze koji ne znaju srpski i nisu poreklom iz Srbije.
Sreda 25.06.2014.03:37
Samo 20 godina kasnije bio je "revans"........ 1934. godine vmro ja sa ustasama (naravno uz austro-talijansku) podrsku izvrsio atentat na Kralja Aleksandra K. u Marseju. To se ocigledno vise i ne spominje!!!!
Sreda 25.06.2014.07:27
Australija kao i USA ,Kanada ,J.Afrika i jos par zemalja puna je sa ljudima germanskog porekla....cine oko 20% doseljenickog stanovnistva....Sta je cudno onda u ovom clanku???
Sreda 25.06.2014.08:13
Како оно рече, можда највећи међу нама, да вук на овцу своје право има, АЛ' ТИРЈАНСТВУ СТАТИ НОГОМ ЗА ВРАТ, ДОВЕСТИ ГА СПОЗНАНИЈУ ПРАВА, ТО ЈЕ ЉУДСКА ДУЖНОСТ НАЈСВЕТИЈА ?!?!?! Херој рођен да живи вечно !!!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)