Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Četvrtak 05.06.2014.
12:43
24sata.rs A
Evropa je bila idilično mesto koje nije 100 godina ratovalo, ali sve je to prekinuo srpski nacionalizam koji je želeo da se širi na Balkanu. Poslužio se terorizmom, u kom su smrtno stradali jedan prestolonaslednik i njegova trudna supruga. Nemačka sa svim tim nije imala nikakve veze. Ovako bi, krajnje karikirano i pojednostavljeno ali u suštini tačno, trebalo da izgleda slika Evrope uoči sarajevskog pucnja na Vidovdan 28. juna 1914, koju svetskoj javnosti poslednjih godina nude pojedini zapadni istoričari, profesori prestižnih univerziteta, snažno podržani medijima i moćnim izdavačkim lobijima.
Četvrtak 05.06.2014.13:00
Najstravicnije su ove tranzicije ko tobos eU-nije da opere krvave istorije-sve bi oni da zaborave zverstva sistematicka ubistva-DA COVEK NEPOVERUJE U STA VIDI VODE DJECU U SMRT SA OSMEHOM NA LICU-KOD TOLIKIH DOKUMENATA OCEVIDACA SVEDOKA SETISE SE DA JE VREME UNISTITI GENOCIDNE " ISTINE"-sta moze prosecan covek na ovo reci kad je novi fasizam u valutama erobskoga nacizma-robovi nemaju svog glasa zbog nemastine kojeg ga snasla-videcete bice oni uspjesni-EVE VEC NEKO DUZE VREME SVI SE OKRENUSE IZVORNO HRISCANSKE VERE-ubedjuju nas i neke nase vodje koje su se zakljinjali" Da ce zivot dati al nikada izdati" bedne smo mi kreature kad do sad ne izadjosmo na ulice da pokazemo nase zube.......
Četvrtak 05.06.2014.14:35
. . . bravo, cestitam za hrabrost HISTORIJSKIM ZLIKOVCIMA RECI NEKE NEZABORAVNE ISTINE I OPOMENUTI IH NA NE REALIZOVANU ODGOVORNOST ZA EPOHALNE ZLOCINE , sto i do danasnjih dana bestidno cine: da li je to MISTER OBAMA ili svapska kancelarka A. Merkel – koja je kao i odlucujuca vecina njenih svapskih politicara /prvoboraca za mir i ljudska prava / jednodusno ucestvovala i to po treci put u XX . veku u zverskom napadu na Srbe 1999. god. – I DO DAN DANAS , IZUZEV STO JE BIVSI KANCELAR SRÖDER PRIZNAO, DA JE TADASNJI NATO NAPAD BIO PROTIV LJUDSKOG PRAVA, NIKO OD MOCNIH SVABA SE NIJE IZVINIO ZA UCESCE U POCINJENIM ZLOCINIMA, KOJE SU SA OSTALIM NATO ZLIKOVCIMA POCINILI SRBIMA.
Četvrtak 05.06.2014.15:53
+.........brzo istinito da te pohvalim imacemo vremena sve da zapalim-cela planeta ce da gori od "BESA" neizlecivoga zaduzili su se neprijatelji nasao sam tabletu ima da sve svetim-nikoga nece od neprijatelja postediti niti najmilije njohove sve cu potrpat u sanduke-posle obavljene akcije imam da podelim ordene..........:).......Поздрав
Četvrtak 05.06.2014.13:02
Западна демонкратија! Све је засновано на перфидним лажима коју су наследили од Гебелса.
Četvrtak 05.06.2014.13:15
. . . . izvinjavam se citaocima VESTI ONLINE, ali zelim kategoricki da odbacim drska nastojanja belosvetskih revizionista povodom diskusije o uzrocima i izazivacima Prvog sv. rata.Iinteresantno da ne prednjace Nemci nego ostala zapadna, naravno, germanska bagra, koja je vise nego dobrodosla poznatim pociniocima, austro-nemackim osvajacima, i pored cinjenice da citav niz nemackih autora ne negira primarnu odgovornost svojih ratobornih zemljaka Germana.
Četvrtak 05.06.2014.13:59
. . . nastravak: nazalost srpski istoricari kao i relevantni mediji nisu finacijelno i tehnicki dovoljno jaki, da se mocnim zapadnim agresorima odgovarajuce suprostave. Uocljivo je da najveci broj revizionista deluje iz sopstvenih pobuda za uspehom i slavom, sto je naravno njihovo pravo a istovrtemeno i njihov licni problem, kao npr.i vec "PROSLAVLJENI" australijski historicar Kristofer Klark, kome su neki vazni nemacki publicisti prebacili i dokumetirali da falsifikuje cinjenice i daje delimicno lazne izjave uzimajuci u obzir da ce njegovo istorijsko delo o Prvom svetskom ratu biti objavljeno – ili je vec objavljeno – i u Srbiji. Moj jednostavan komentar: sram ga bilo, rdja belosve
Četvrtak 05.06.2014.14:02
. nastavak: nazalost srpski istoricari kao i relevantni mediji nisu finacijelno i tehnicki dovoljno jaki, da se mocnim zapadnim agresorima odgovarajuce suprostave. Uocljivo je da najveci broj revizionista deluje iz sopstvenih pobuda za uspehom i slavom, sto je naravno njihovo pravo a istovrtemeno i njihov licni problem, kao npr.i vec "PROSLAVLJENI" australijski historicar Kristofer Klark, kome su neki vazni nemacki publicisti prebacili i dokumetirali da falsifikuje cinjenice i daje delimicno lazne izjave uzimajuci u obzir da ce njegovo istorijsko delo o Prvom svetskom ratu biti objavljeno – ili je vec objavljeno – i u Srbiji. Moj jednostavan komentar: sram ga bilo, rdja belosve
Četvrtak 05.06.2014.13:26
pa vi treba da platite za proterivanje ljudi,koji i dan danas nemaju svoje domove.
Četvrtak 05.06.2014.13:35
a mogu da pisu sta god hoce. dovoljno d apogledas klipove sta su radili,odmah se vise i ne postavlja pitanje ko je izazvao.
Četvrtak 05.06.2014.16:19
ravizija krivice za Drugi svetski rat je u toku...Jevreji su bili tada najbogatiji i imali su skoro celu industriju u svojim rukama..."pojednostavljeno ali u sustini tacno"...samo se ceka da i zadnji zivi svedok KZ.logora ode Bogu na istinu..onda se ubrzava proces..svabe se prave sipci ono "ja s tem nem nis" smesno i zalosno ..
Četvrtak 05.06.2014.18:12
Од постанка људског рода постоји борба између добра и зла. Зло не бира средста да пораз прикаже победом. Још ће, балкнске чланице ЕУ, Немачкој враћати ратну одштету за Други светски рат, небитно да ли су је дбиле или не. А ту ће се, онда, са својим потраживањима појавити и ондашњи и садашњи савезници нацистичке Немачке.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)